17.4 C
Athens

Μαρσέιγ – ΑΕΚ 3-1: Οι Μασσαλοί ξέσπασαν από την άσπρη βούλα, η Ένωση φωνάζει και ο β’ όμιλος πήρε φωτιά

Παρά το φιλικό και γιορτινό κλίμα στις κερκίδες του Βελοντρόμ, Μαρσέιγ και ΑΕΚ "σφάχτηκαν" για τους 3 βαθμούς στο χορτάρι, με το σύνολο του Γκατούζο να παίρνει μια σημαντική νίκη και τους Κιτρινόμαυρους να γκρινιάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις του Πολωνού Στεφάνσκι

Σε ένα ματς με αρκετή ένταση και φιλικό χαρακτήρα μόνο στις κερκίδες, αφού στο χορτάρι οι δύο ομάδες “σφάχτηκαν”, η Μαρσέιγ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη (3-1) κόντρα στην ΑΕΚ, που έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Πολωνού Στεφάνσκι, αλλά φεύγει από τη Γαλλία με άδεια χέρια κι έναν όμιλο στον οποίο είναι φανερό ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θα κριθεί στις λεπτομέρειες μέχρι το τέλος.

 

Η Ένωση απάντησε με τον Πινέδα στο γαλλικό προβάδισμα με Βιτίνια, σε μία φάση που ο Πορτογάλος επιθετικός φαίνεται να κάνει επιθετικό φάουλ στον Βίντα, με τους παίκτες του Γκατούζο να βρίσκουν τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο από το σημείο του πέναλτι, χάρη στις εύστοχες εκτελέσεις των Αρίτ και Βερετού που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο κατάμεστο από φίλους και των δύο ομάδων Βελοντρόμ.

 

Πρώτη ανέβηκε στην κατάταξη του β’ ομίλου η Μαρσέιγ με 5 βαθμούς, έμεινε δεύτερη με 4β. η ομάδα του Αλμέιδα.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Μασσαλούς να έχουν το πάνω χέρι και την πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητώντας από νωρίς το γκολ.

Τελικώς αυτό ήρθε στο 27′, όταν ο Κλος πάτησε περιοχή και με όμορφη ενέργεια έδωσε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Βιτίνια, ο οποίος νίκησε τον Στάνκοβιτς κι έτρεξε να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της ομάδας του.

Σε αυτή τη φάση η ΑΕΚ φωνάζει για επιθετικό φάουλ στον Βίντα, με το VAR να την σκανάρει και να κρίνει ότι όλα έγιναν νόμιμα.

Η ΑΕΚ κέρδισε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να δείξει απειλητική προς την γαλλική εστία, ωστόσο δίχως αποτέλεσμα. Στα πρώτα 45 λεπτά η Ένωση είχε σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία και δεν έβρισκε λύσεις στο αποτελεσματικό και διαρκές πρέσινγκ των Γάλλων, που έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη. Ο Τσούμπερ άγγιξε από πουθενά την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα για την ισοφάριση. Και τα κατάφεραν σχετικά νωρίς, στην πρώτη τους επικίνδυνη και οργανωμένη επίθεση προς την αντίπαλη περιοχή με “δράστη” τον Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Μεξικανός έκανε ένα τρομερό run από το δεξί άκρο της άμυνας μέχρι την αντίπαλη περιοχή και πέτυχε ένα υπέροχο και παλλικαρίσιο τέρμα μετά την ασίστ του Μάνταλου.

 

Η συνέχεια είχε έντονο το χρώμα της άσπρης βούλας του πέναλτι, μέρος απ’ όπου κρίθηκε ο τελικός νικητής της αναμέτρησης.

Οκτώ λεπτά μετά την ισοφάριση των Κιτρινόμαυρων, οι Μασσαλοί πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ σε μια φάση με την υπογραφή του αρνητικού πρωταγωνιστή, Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Ο Σέρβος κίπερ έκανε ολέθριο λάθος δίνοντας… ασίστ στοκ Βιτίνια, με τον Πορτογάλο μέσα από την περιοχή να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και να δίνει το γκολ στον Αρίτ, που με πέναλτι διαμόρφωσε το 2-1. Αποβλήθηκε μετά από παρέμβαση του VΑR ο Σέρβος, με τον Αθανασιάδη να περνά στη θέση του.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, στο 69′ ήρθε και το αποτελειωτικό χτύπημα από τον Βερετού, ο οποίος σκόραρε επίσης από την άσπρη βούλα μετά από μαρκάρισμα του Άμραμπατ πάνω στον εξαιρετικό Αρίτ. 3-1 και πρόωρο φινάλε στον αγώνα, με τη Μαρσέιγ να μπαίνει δυνατά στο κόλπο της πρωτιάς και την ΑΕΚ να μένει για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη, μετά τον θρίαμβο της πρώτης αγωνιστικής στο Μπράιτον.

 

Μαρσέιγ (Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (89′ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (89′ Μεϊτέ), Λόντι, Χαρίτ (75′ Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερτού (89′ Μουρίγιο), Βιτίνια (75′ Σαρ), Εντιαγέ.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (44′ λ. τρ. Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλος (59′ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75′ Ελίασον), Πινέδα, Τσούμπερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς