27.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1: Θρυλική νίκη με μαγικό Φορτούνη και απροσπέλαστο Πορόσο! (vid)

Το παγκόσμιο γκολ του Κώστα Φορτούνη άνοιξε τον δρόμο για μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην κάτοχο του Conference και αήττητη στην Ευρώπη για 17 σερί ματς Γουέστ Χαμ - Εκπληκτική εμφάνιση του Ροντινέι που βρήκε δίχτυα μέσω Ογκμπόνα, καταπληκτικός ο Πορόσο που έδωσε δύναμη, ενέργεια και αξιοπιστία στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά από τα… παλιά! Η επιστροφή του Ντέιβιντ Μόγιες ως αντίπαλος μετά το 2014 και την ήττα ως κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνοδεύτηκε με ήττα και ως προπονητής της Γουέστ Χαμ!

Ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα με τα όλα της και πήρε τεράστια νίκη με 2-1 για να φτάσει τους 4 βαθμούς στον 1ο όμιλο του Europa League και να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ (για οποιοδήποτε αγγλικό σύλλογο) των 17 αγώνων χωρίς ήττα στην Ευρώπη. Ένα τρομερό επίτευγμα για την κάτοχο του Conference που έμελλε να σπάσει στο Φάληρο από τον απίθανο Θρύλο που επέστρεψε στις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές του!

Αν μη τι άλλο οι Ερυθρόλευκοι βλέπουν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο για την αγωνιστική τους εξέλιξη και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση παρατάσσοντας για πρώτη φορά τρεις χαφ για να κλείσει τον άξονα των Σφυριών.

 

Ντεμπούτο σε βασική ενδεκάδα για τον Πορόσο που έκανε απίθανα πράγματα και ηγήθηκε στην αμυντική γραμμή με καίριες τοποθετήσεις και καλό διάβασμα στις φάσεις.

Αυτός που αξίζει όμως το πιο ζεστό χειροκρότημα από όλους είναι ο σπουδαίος Κώστας Φορτούνης που σήκωσε το Καραϊσκάκη στο πόδι πετυχαίνοντας ένα αριστούργημα στο 33ο λεπτό.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ελίχθηκε ανάμεσα σε δύο παίκτες της Γουέστ Χαμ και βρήκε τον χώρο εκτός περιοχής, έπιασε ένα απίθανο σουτ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αρεολά που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

 

Ήταν ένα ημίχρονο που οι παθιασμένοι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες (η οποία παρατάχθηκε με επτά αλλαγές στην ενδεκάδα της) και τη «στραγγάλισαν» με πίεση ψηλά και την άφησαν να απειλήσει ουσιαστικά μόνο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν ο Ινγκς από πλάγια θέση πλάσαρε αλλά ο Πασχαλάκης δήλωσε παρών!

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν κίνδυνος-θάνατος στις επιθέσεις, έψαχναν διαρκώς τις πάσες ανάμεσα στις γραμμές και δεν σταμάτησαν στο 1-0 αφού πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Ροντινέι συνέκλινε από τα δεξιά και δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Ογκμπόνα και να καταλήγει στα δίχτυα του Αρεολά.

 

Ο Ντέιβιντ Μόγιες εξάντλησε όλες τις αλλαγές του νωρίς, πέρασε πολλούς βασικούς αλλά η εικόνα της ομάδας του βελτιώθηκε μετά το 70′ όταν πια οι Ερυθρόλευκοι είχαν αρχίσει να χάνουν δυνάμεις.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το γκολ στο 87′ από το τρομερό σουτ που έπιασε ο Πακετά αλλά συνολικά δεν απειλήθηκε σε κανονική ροή αγώνα ούτε δέχθηκε κλασικές ευκαιρίες.

 

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις δύο φοβερές στιγμές τους με τα σουτ του εξαιρετικού Αλεξανδρόπουλου ενώ αν είχαν περισσότερες δυνάμεις ίσως είχαν καλύτερες τελικές επιλογές για να δημιουργήσουν φάσεις απέναντι στον Αρεολά.

Το τρίποντο της νίκης ήρθε αλλά περισσότερο από όλα συγκεντρώθηκαν τα χαμόγελα για την πρώτη νίκη μετά από 11 διαδοχικά ματς ομίλων απέναντι σε μια σπουδαία αγγλική ομάδα που είχε ξεχάσει τι σημαίνει ήττα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 2-1

Σκόρερ: 33′ Φορτούνης, 45+1′ Ροντινέι / 87′ Πακετά

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (ΛΕΤ)

Κίτρινες: Ρέτσος, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Μασούρας, Τζολάκης / Πακετά, Έμερσον, Αντόνιο, Ογκμπόνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (74′ λ. τρ. Κίνι), Ρέτσος, Πορόσο, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85′ Μασούρας), Φορτούνης (90+5′ Σκάρπα), Ποντένσε (86′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (90+5′ Γιόβετιτς)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Φορνάλς (58′ Αντόνιο), Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράουζ (72′ Άλβαρες), Κούντους (72′ Κορνέ), Μπενραχμά (58′ Μπόουεν), Ινγκς (58′ Πακετά)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1 (33′ Φορτούνης, 45+1′ Ροντινέι / 87′ Πακετά)

Μπάτσκα Τόπολα – Φράιμπουργκ 1-3 (13′ Πέτροβιτς / 49′ πεν., 59′, 73′ Γκρίφο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γουέστ Χαμ 6 (6-4)
  2. Φράιμπουργκ 6 (7-5)
  3. Ολυμπιακός 4 (6-6)
  4. Μπάτσκα Τόπολα 1 (4-8)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς