17.4 C
Athens

Νέο σοκαριστικό βίντεο από την πυρκαγιά στο Μάτι: Τα σάρωσε όλα μέσα σε λίγα λεπτά (video)

Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν την ταχύτητα και το μένος της πύρινης λαίλαπας

Κοντεύουν σχεδόν δύο μήνες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ωστόσο οι εφιαλτικές εικόνες δεν μπορούν να ξεχαστούν από κανέναν.

Το Μάτι έγινε μέσα σε λίγη ώρα κρανίου τόπος και 99 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, με τραγικό τρόπο, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ένα νέο βίντεο που προβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ δείχνει μέσα από κάμερες ασφαλείας ενός σπιτιού στο Μάτι την ταχύτητα και το μένος της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε τα πάντα στην περιοχή.

Στις 18:07 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ο άνεμος γίνεται πιο δυνατός, αλλά τίποτε δεν προμηνύει ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει ζωή στο γραφικό τοπίο. Έχει περάσει μόλις 1 λεπτό όταν φαίνεται καπνός, σκοτεινιάζει, και το φωτοκύτταρο ανάβει για να συνεχιστεί η καταγραφή. Το τοπίο αλλάζει δραματικά. Η κάμερα ασφαλείας θα χρειαστεί να αλλάξει φίλτρο για να συνεχίσει την καταγραφή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά από την εμφάνιση της φλόγας, η πυρκαγιά κατακαίει πια τα πάντα στο διάβα της και τα συγκλονιστικά πλάνα θυμίζουν σε όλους τον εφιάλτη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 99 άνθρωποι και να γραφτεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς