16.5 C
Athens

Εκδίκαση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Δεν νοείται παρέμβαση υπέρ του κανονισμού, πρέπει να απορριφθεί» λένε οι Ερυθρόλευκοι

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθάρισαν πως δεν νοείται παρέμβαση (του Παναθηναϊκού) υπέρ του κανονισμού, ενώ όταν ζήτησαν να τεθούν υπόψη τους όλα τα έγγραφα όπως π.χ. οι εξετάσεις του Χουάνκαρ, οι Πράσινοι απάντησαν πως δεν υπάρχει κάτι καινούργιο πέραν αυτών που έχουν ήδη στα χέρια τους

Η εκδίκαση για τα όσα έγιναν (και δεν έγιναν) στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής ξεκίνησε στα γραφεία της Super League. Το πρώτο αντικείμενο της εκδίκασης έχει να κάνει με το αν θα γίνει δεκτή η παρέμβαση του Παναθηναϊκού, με την πλευρά του Ολυμπιακού (μέσω του κυρίου Καρπετόπουλου) να ξεκαθαρίζει ότι δεν νοείται παρέμβαση υπέρ του κανονισμού.

Επίσης, οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν να λάβουν γνώση όλων των εγγράφων και των σχετικών στοιχείων, μεταξύ αυτών και την όποια ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση του Χουάνκαρ. Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού τόνισαν ότι δεν υπάρχουν έγγραφα που να μην έχουν τεθεί στα υπόψη των Πειραιωτών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Έχουμε την πληροφορία, ότι ο ποδοσφαιριστής στον οποίο αναφέρεται η διαδικασία διεκομίσθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Δεν έχουμε λάβει γνώση των γνωματεύσεων, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και στοιχεία από την αθλητική βία τα οποία θα έχουν σημασία. Είδαμε ότι αποστείλατε έγγραφο, στο οποίο εξέφρασε άποψη ο διαιτητής. Είναι αυτοαναίρεση.

Σήμερα αναζητούμε στοιχεία, τα οποία η άλλη πλευρά έχει στα χέρια της. Προκειμένου να υπάρχει ισότητα, να σχολιάσουμε και να εκφέρουμε άποψη πρέπει να γνωρίζουμε. Θα πρέπει να παρασχεθεί η ευχέρεια να λάβει γνώση των στοιχείων η πλευρά μας. Να έχουμε το χρονικό περιθώριο, ώστε με ένα υπόμνημα, με την προσκομιδή συγγραμμάτων να εκφέρουμε τον αντίλογό μας σε αυτά. Και να κρίνετε εσείς.

Είναι ταυτόσημη διαδικασία (σ.σ. του ποινικού σκέλους με το πειθαρχικό), αν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που θα βοηθήσουν την υπόθεση, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν σχέση. Δεν θα περιμένουμε την απόφαση του ποινικού, αλλά αν υπήρχε ιατροδικαστής και είχε εξέταση. Το αίτημα είναι να έχουμε ευχέρεια να έχουμε τον χρόνο να λάβουμε γνώση των στοιχείων και να επιχειρηματολογήσουμε»

Καρπετόπουλος (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Θα πρέπει να απορριφθεί η παρέμβαση του Παναθηναϊκού, ως απαράδεκτη. Υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον κανονισμό. Δεν θα πρέπει να υπάρχει παρέμβαση στις πειθαρχικές επιτροπές. Δεν υπάρχει αίτηση από τον Παναθηναϊκό για να τιμωρηθεί, ας το κάνει.

Η διαδικασία είναι πειθαρχική υπόθεση, που υπάρχει ενιαίο κατηγορητήριο. Ο Παναθηναϊκός παρεμβαίνει για ένα μέρος της υπόθεσης; Εμείς ζητάμε την απαλλαγή μας από τις κατηγορίες, δεν υπάρχει εκκρεμής ένσταση. Το αντικείμενο της παρέμβασης είναι ότι η διακοπή του αγώνα είναι αντικανονική, άρα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είμαστε υπεύθυνοι.

Αυτή είναι αυτοτελής ένσταση που δεν έγινε σε διάστημα 48ωρων από το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει από τον αγώνα. Ή θα τιμωρηθούμε ή όχι. Για τον Παναθηναϊκό το μόνο που θα συμβεί είναι να ξαναγίνει ο αγώνας. Κύριο μέλημα όλων στις συνεδριάσεις ήταν να παίζονται οι αγώνες. Θα πρέπει η παρέμβαση να απορριφθεί. Παρέμβαση υπέρ του Κανονισμού δεν νοείται. Τελεία».

Βαγιάκος (δικηγόρος Παναθηναϊκού): «Πρέπει να γίνει δεκτή γιατί αφορά στο σκέλος του αγώνα. Κρίνεται το κύρος του αγώνα, αν πρέπει να επαναληφθεί ή να κατακυρωθεί υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να παρέμβει. Εάν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί, ο Παναθηναϊκός θα έχει όφελος άρα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Το γεγονός ότι υπάρχει ένσταση είναι η μία πλευρά, δεν αναιρεί το δικαίωμα το δικαίωμα της ΠΑΕ για την κύρια παρέμβαση».

Κέζας (δικηγόρος Παναθηναϊκού): «Είμαστε μάρτυρες του αγώνα, πέρα από το βαθμολογικό συμφέρον, ανοίγει μία αντιδικία. Η ουσία είναι η τύχη του αγώνα. Είχαμε συμφωνήσει στο περσινό Ατρόμητος – ΑΕΚ να παίζονται οι αγώνες, όμως εδώ έχει να κάνει με την ακεραιότητα των παικτών, όχι μία τυπική παράλειψη. Ο Ολυμπιακός έχει βγει κερδισμένος στο παρελθόν από τέτοιες υποθέσεις.

Πρέπει να γίνει δεκτή η παρέμβαση γιατί αναφέρεται ως προς το κύρος του αγώνα. Είναι ένα δικαίωμα αυτοτελές, που δεν μπορεί να γίνει μόνο με ένσταση. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι εγκαλούμενος για ζημία. Έχει δικαίωμα να παρίσταται στη δίκη.

Αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί, ο Παναθηναϊκός θα έχει όφελος, θα πάρει τον αγώνα με 3-0. Ο κανονισμός αυτός για την παρέμβαση κάμπτεται όταν κρίνεται η ένσταση του αγώνα. Δεν είναι πειθαρχική διαδικασία. Κρίνεται ο αγώνας, συμμετέχουμε στον αγώνα. Εκ των πραγμάτων ανοίγει μια διμερής συγκυρία. Το αντικείμενο είναι η τύχη του αγώνα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς