19.1 C
Athens

Λοντίγκιν: Στόχος του Παναθηναϊκού το νταμπλ και μια φοβερή πορεία στην Ευρώπη

Μία ημέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, που θα τον κρατήσει στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2026, ο Γιούρι Λοντίγκιν μίλησε στο PAO TV για τους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με τον Ελληνορώσο τερματοφύλακα, αυτοί είναι οι Πράσινοι να κατακτήσουν όλους τους τίτλους στις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουν μέρος, καθώς «οποιοδήποτε τρόπαιο είναι στόχος για τον Παναθηναϊκό».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιούρι Λοντίγκιν:

Για τους λόγους που αποφάσισε να μείνει στην ομάδα:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση αυτή. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν τι θετικό μπορώ να πάρω από την ομάδα και πώς μπορώ να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της, γιατί έχει μεγάλους στόχους πλέον ο Παναθηναϊκός. Είναι σε άλλο δρόμο, σε ανοδική πορεία. Εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει τόσο εμείς όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας».

Για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των τερματοφυλάκων:

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που υπάρχει εδώ, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Οι σχέσεις μας είναι άριστη θα έλεγα με τα υπόλοιπα παιδιά. Από σεβασμό, επειδή έχουμε έναν στόχο και δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και το καταλαβαίνεις μετά από κάποια χρόνια. Υπάρχει καλή ενέργεια κι έτσι προσπαθούμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί. Θέλουμε να κερδίσουμε μέσα από την ομάδα. Γι’ αυτό λόγω σεβασμού και χαρακτήρων, επειδή ταιριάξαμε μαζί, φτιάχνεται ένα ωραίο σύνολο».

Για το πώς πιστεύει ότι θα τον βρει το τέλος του συμβολαίου στον Παναθηναϊκό:

«Ξέρω ότι περιμένετε άλλη απάντηση, αλλά δεν θέλω να ξέρω τι θα γίνει μετά. Το να ονειρεύεσαι και να έχεις στόχους είναι πολύ όμορφο, αλλά είμαστε αυτή τη στιγμή στο τώρα και έχει σημασία κάθε στιγμή, κάθε μέρα, είτε στην προπόνηση είτε στα παιχνίδια, όπου παίζεις με την ομάδα. Χρειάζονται μόνο νίκες, αυτές μας πάνε μπροστά και θέλουμε να πετύχουμε στόχους μας, δηλαδή να πάρουμε το πρωτάθλημα, να κάνουμε μία φοβερή πορεία στην Ευρώπη, προσωπικά δε θέλω απλά μια καλή πορεία, αλλά φοβερή πορεία και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Όλα τα τρόπαια αυτή τη στιγμή είναι στόχος, όσο τρελό κι αν ακούγεται. Αλλά οποιοδήποτε τρόπαιο είναι στόχος για τον Παναθηναϊκό κι έτσι πρέπει να είναι πάντα η ομάδα. Όπως είναι στόχος και το καινούργιο γήπεδο που θα έρθει σε λίγα χρόνια. Μόνο μπροστά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς