18.2 C
Athens

Προκριματικά Euro 2024: Ορίστηκε για τις 12 Νοεμβρίου το Κόσοβο – Ισραήλ

Τον αγώνα ανάμεσα σε Κόσοβο και Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2024 που είχε αναβληθεί όρισε η UEFA, αλλά και δύο ακόμα αγώνες της εθνικής γυναικών για το Nations League.

Η εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τον αθλητισμό, καθώς πολλοί αγώνες των εθνικών ομάδων αλλά και συλλόγων της χώρας αναβλήθηκαν.

Ένας από αυτούς ήταν και το Κόσοβο – Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro, με την UEFA να ορίζει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού για τις 12 Νοεμβρίου.

Το πρόβλημα για τις δύο ομάδες είναι πως θα έχουν περιορισμούς στους ποδοσφαιριστές που θα επιλέξουν, καθώς εκείνο το Σαββατοκύριακο υπάρχει κανονικά αγωνιστική δράση στα εθνικά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα και μετά από απόφαση της FIFA, οι σύλλογοι που δεν ανήκουν στις ομοσπονδίες του Ισραήλ και του Κοσόβου θα έχουν το δικαίωμα να αφήσουν έναν ποδοσφαιριστή να φύγει ώστε να αγωνιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές που θα επιλεχθούν θα μπορούν να αποχωρήσουν από τον σύλλογο τους μόλις δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Η UEFA όρισε επίσης τους δύο αγώνες της εθνικής γυναικών του Ισραήλ για το Nations League κόντρα στον Καζακστάν, οι οποίοι θα γίνουν στις 23 και 26 Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε πως η UEFA ήδη έχει ορίσει το παιχνίδι ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελβετία για τα προκριματικά του Euro στις 15 Νοεμβρίου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς