17.9 C
Athens

Τρεϊμάνις στο Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ, αυτοί είναι οι διαιτητές στα «ελληνικά» ματς

Ο διαιτητής του 0-4 με τη Μακάμπι (αυτός που δεν «είδε» το πεντακάθαρο πέναλτι του Πλάνιτς με το σκορ στο 0-1) επιστρέφει στο Καραϊσκάκη για να σφυρίξει το Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ

Ο Αντρίς Τρεϊμάνις είναι ο άνθρωπος που ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γουέστ Χαμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

O Λετονός είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό καθώς έχει σφυρίξει αρκετούς αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, μεταξύ αυτών και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (1-2) στην κανονική διάρκεια της περσινής σεζόν. Κυρίως όμως οι Ερυθρόλευκοι τον θυμούνται από τη βραδιά του 0-4 κόντρα στη Μακάμπι, όταν στο 12ο λεπτό έκλεισε τα μάτια στο πεντακάθαρο χέρι-πέναλτι του Πλάνιτς, με το οποίο θα μπορούσε να γίνει το 1-1.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γκουντερμάνις, Σπασγιονίκοβς, 4ος ο Γκολούμπεβς και στο VAR ο επίσης γνώριμος Ολλανδός, Ρούπερτι με τον Λετονό Ράτνιεκς.

Το εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ θα διευθύνει ο Ντανιέλ Στεφάνσκι, που στο παρελθόν έχει σφυρίξει τέσσερα παιχνίδι ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αλλά ήταν διαιτητής και στη νίκη της Ένωσης με 2-0 επί του ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν.

Βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του Νταβίντ Γκόλις, Μίχαλ Ομπούκοβιτς και 4ος ο Νταμιάν Σίλβερστρακ. Πολωνός θα βρίσκεται και στο VAR, ο Τόμας Κβιατκόβσκι με βοηθό τον Ολλανδό Πολ φαν Μπέκελ.

Επίσης γνώριμη σφυρίχτρα και στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρεν. Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο που την περασμένη σεζόν ήταν ο διαιτητής στο ντέρμπι των αιωνίων της κανονικής διάρκειας (0-0) και ο άνθρωπος που ακύρωσε το γκολ του Βρουσάι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Βοηθοί του θα είναι οι Μπρούνο Ζεσούς και Λουτσιάνο Μαΐα, ενώ 4ος ο Φάμπιο Βερίσιμο. Στο VAR ορίστηκαν οι Λουίς Γκοντίνιο, με βοηθό τον Αντρέ Ναρκίσο.

Τέλος όσον αφορά στον ΠΑΟΚ και το ματς με την Αμπερντίν για το Conference League, αυτός που ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση είναι ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Γκισχάμερ.

Βοηθοί του 35χρονου ρέφερι θα είναι οι Ρόναλντ Ρίεντελ και Σαντίνο Σρέινερ και τέταρτος ο Βάλτερ Άλτμαν. Στο VAR θα βρίσκεται ο Άλαν Κίγας με AVAR τον Γιόζεφ Σπούρνι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς