22.6 C
Athens

GP ΗΠΑ: Νίκη και στο Όστιν για τον ιπτάμενο Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν

Τι και αν ξεκίνησε από την 6η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν θριαμβευτής και στο Γκραν Πρι του Όστιν και πανηγύρισε την 50ή του νίκη στη Formula 1. Δεύτερος ο εξαιρετικός Λιούις Χάμιλτον και τρίτος ο Λάντο Νόρις, που το βάθρο του έγινε συνήθεια καθώς αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο.

Ήταν ένας αγώνας με πολύ στρατηγική και τη Ferrari στα… αζήτητα. Ο Σαρλ Λεκλερ ξεκίνησε από την 1η θέση, την οποία και έχασε στην εκκίνηση από τον Νόρις και σταδιακά μέσα στον αγώνα όλο και έπεφτε χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Κάπως έτσι τερμάτισε 5ος έχοντας μπροστά του τον Πέρες στην 5η θέση και πιο μπροστά τον teammate του Κάρλος Σάιν στην 4η, που παρότι έκανε εξαιρετική εκκίνηση ο αγώνας του δεν κύλησε καλά.

Πιο μπροστά ο Φερστάπεν δεν δυσκολεύτηκε ούτε όταν έπεσε από την πρώτη θέση μετά το δεύτερο πιτ στοπ του και έκανε περίπατο για τη νίκη, παρά το πρόβλημα στα φρένα του στο τέλος που του δημιούργησε ένα μικρό άγχος. Η μάχη έγινε ανάμεσα σε Νόρις και Χάμιλτον για τη 2η θέση, η οποία απλώς κράτησε μέχρι ο Βρετανός της Μερσέντες να καλύψει τη διαφορά από τον Βρετανό της ΜακΚλάρεν, τον οποίον και πέρασε εύκολα.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Ράσελ, Γκασλί, Στρολ και Τσουνόντα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς