18.8 C
Athens

Αστέρας – ΑΕΚ 0-3: Ο Σιδηρόπουλος τής έβγαλε το άγχος

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του β' μέρους ο Σιδηρόπουλος φρόντισε να αποτελειώσει τον Αστέρα με αποβολή-ανέκδοτο του Καστάνιο, ανοίγοντας τον δρόμο στους Κιτρινόμαυρους για μια άνετη νίκη

Η ΑΕΚ πήγε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης με αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών αλλά τελικά το απόγευμα της Κυριακής η νίκη απέναντι στον Αστέρα (0-3) ήρθε πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της που βρέθηκε στο γήπεδο για να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του.

Οι Αρκάδες έπιασαν εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης στα πρώτα 45′ και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, να παλέψουν περισσότερο για τις δεύτερες μπάλες αν η «παραφωνία» Τάσος Σιδηρόπουλος φρόντιζε να είναι δίκαιος στον τρόπο που έβγαζε τις κίτρινες κάρτες.

Αρκεί μια γρήγορη ματιά σε αυτή που έβγαλε στον Μιριτέλο για διαμαρτυρία με το… καλησπέρα κι αφού προηγήθηκε στον Αργεντινό φάουλ-ορισμός της κίτρινης από τον Κάλενς που επέστρεψε χωρίς παρατήρηση στην άμυνά του.

Κάπως έτσι συνέχισε και ο διεθνής διαιτητής που έδειξε ανύπαρκτη κίτρινη στον Γκρόζντανιτς και έκανε τα στραβά μάτια στην αγκωνιά του Τσούμπερ στον Καλτσά.

Η Ένωση προηγήθηκε στη μοναδική καθαρή ευκαιρία που δημιούργησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Ελίασον πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και σημείωσε το 0-1.

Κατά τα λοιπά, το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους ανήκε στους Αρκάδες που έφτιαξαν ευκαιρίες ικανές για να τους δώσει ένα γκολ. Ο Καλτσάς είχε δοκάρι στο 25′ από πλάγια θέση από τα δεξιά, ο ίδιος είχε και κάποια σουτ που δημιούργησαν προβλήματα στους γηπεδούχους με τον Στάνκοβιτς να δηλώνει παρόντας και στη μεγαλύτερη φάση με το τετ α τετ του Κρεσπί στο 29′.

Ο Σιδηρόπουλος έριξε τους τίτλους τέλους στο 52′ όταν απέβαλε – χωρίς την παραμικρή λογική – με δεύτερη κίτρινη τον Καστάνιο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα σταμάτησε φυσιολογικά κάθε προσπάθεια του Αστέρα για επίθεση, ενώ δεν έδωσε και φάσεις στην Ένωση, η οποία πάντως βρήκε άλλα δύο γκολ στο 77′ με τον Μοχαμάντι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον και στο 86′ με το συρτό σουτ του Τσούμπερ εκτός περιοχής.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΚ 0-3

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 45+3′ Ελίασον, 77′ Μοχαμάντι, 86′ Τσούμπερ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κόκκινη: 52′ Καστάνιο

Κίτρινες: Γκρόζντανιτς, Μουνάφο, Καστάνιο, Αλάγκμπε / Μάνταλος, Ρότα, Κάλενς, Γιόνσον, Ελίασον

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Καλτσάς (55′ Χριστόπουλος), Κρεσπί, Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (65′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (65′ Ζίνι), Τσούμπερ, Ελίασον, Αραούχο (46′ λ. τρ. Πινέδα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς