23.2 C
Athens

Ουτρέχτη – Άγιαξ 4-3: Κατρακύλα στη ζώνη του υποβιβασμού για τον αντίπαλο της ΑΕΚ

Ο Άγιαξ έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του και η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό. Μια νίκη στην πρεμιέρα της Eredivisie και έκτοτε μόνο ισοπαλίες και κυρίως ήττες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα.

Η τελευταία καταγράφηκε το μεσημέρι της Κυριακής εκτός έδρας απέναντι στη μέχρι πρότινος ουραγό Ουτρέχτη με τον πλέον… σαδιστικό τρόπο (4-3) και πλέον η ομάδα του Μορίς Στάιν βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού (μένει φυσικά να πάρει τυπικά το τρίποντο στο ματς με τη Βααλβάικ).

Η Ουτρέχτη προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε δύο γκολ που βρήκε στο τέλος του πρώτου μέρους και στην αρχή του δευτέρου.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο εξαιρετικά γκολ του ταλαντούχου Ισλανδού Χλίνσον από ισάριθμες ασίστ του Σόσα στο 52′ και στο 55′ ενώ κέρδισαν και πέναλτι για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 65′ ο Μπέρχβαϊν.

Και πάλι όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού ο Τάουρνστρα έκανε το 3-3 στο 71′ για να ακολουθήσει μικρή διακοπή για ρίψη αντικειμένου λίγη πριν τη λήξη. Με την επανέναρξη, ο Φράουλο που είχε περάσει αλλαγή έκανε το 4-3. Σε εκείνο το σημείο εκτοξεύθηκαν νέα αντικείμενα και προκλήθηκε νέα διακοπή για μερικά λεπτά.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα που βρήκε τον Αίαντα στην πιο δυσμενή θέση της σύγχρονης ιστορίας του αφού ποτέ σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ολλανδία (από το 1954) δεν έχει μείνει χωρίς νίκη σε οχτώ διαδοχικά παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς