24.6 C
Athens

Ώρα να ανοίξει το ροτέισον ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος κοιτάζει σοβαρά πλέον τον πάγκο του, ενόψει του βεβαρημένου ερυθρόλευκου μήνα που έρχεται

Με τη γνωστή, πλέον, συνταγή ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να υποτάξει και τον Αστέρα χθες στο Καραϊσκάκη και να πάρει την απαιτούμενη ψυχολογία για το ματς της Πέμπτης με την Μπέτις στο Φάληρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εξακολούθησε και χθες να βασίζεται στο δόγμα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Κι όμως, ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα έβγαλε αδυναμίες που αν δεν μελετηθούν με προσοχή μπορούν να αποβούν μοιραίες, τόσο απέναντι στην πολύ επικίνδυνη Μπέτις, όσο και στους συνδιεκδικητές του στα επερχόμενα ντέρμπι.

Στα επίσημα παιχνίδια που έχει καθίσει στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου, ο Πορτογάλος προπονητής έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες αλλαγές στην κλασική ενδεκάδα που αρέσκεται να παρατάσσει (Γιαννιώτη, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Λάζαρο, Ποντένσε, Φορτούνη και Γκερέρο δηλαδή, σε σχηματισμό 4-2-3-1).

Με τα ζόρια να ξεκινούν τώρα, αρχής γενομένης από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο Μαρτίνς οφείλει να προσθέσει ποιότητα στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα. Αρκετοί από τους… γνωστούς έδειξαν χθες σημάδια κόπωσης, τα οποία είτε οφείλονταν στα αλλεπάλληλα παιχνίδια τους ως βασικοί, είτε στη συμμετοχή και τα ταξίδια που είχαν μεσοβδόμαδα για λογαριασμό των εθνικών τους ομάδων.

Αναμφισβήτητα, το ρόστερ των Πειραιωτών διαθέτει ποιότητα και πληρότητα. Για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να πετύχει το 3/3 στο πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς πόνταρε στα ίδια υλικά. Τώρα όμως θα πρέπει να τα… ανακατέψει λίγο και να «ανοίξει» το ροτέισον, βάζοντας στην κατσαρόλα παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Φωτεινό παράδειγμα ο Νάτχο, που μπήκε χθες στον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 83’ και εν τέλει χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με ένα εξαιρετικό τελείωμα. Επίσης, ο Γιασίν Μεριά είναι ένας παίκτης που αποκτήθηκε για να αγωνίζεται βασικός. Στα παιχνίδια που ως τώρα έχει αγωνιστεί έχει δείξει πολύ ενθαρρυντικά δείγματα και μοιάζει πως μπορεί να «δέσει» με τον Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας.

Υπάρχει ακόμη ο Ναουέλ, ο οποίος εξέτισε χθες την ποινή που κουβαλούσε από την Ισπανία και τίθεται πλέον κανονικά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Ο… άτυχος της χθεσινής βραδιάς Γκιγέρμε (μια και περίμενε υπομονετικά να μπει στο γήπεδο, όταν είδε τον Αστέρα να ισοφαρίζει και τον προπονητή του τότε, να επιλέγει ένα πιο επιθετικογενές σχήμα) είναι επίσης ένας παίχτης που έρχεται να δώσει ανάσες στον βιονικό (πλην όμως ΑΝΘΡΩΠΟ) Καμαρά. Δε θα βγάζει όλη τη σεζόν σερί 90λεπτα ο μέσος από τη Γουινέα…

Γενικά, υπάρχουν πολλές  πινελιές που μπορεί να προσθέσει ο Μαρτίνς για να «φρεσκάρει» την αρχική ενδεκάδα. Δε χρειάζεται να είναι υπερβολικά πολλές οι αλλαγές, ρισκάροντας τη χημεία της ομάδας. Απαιτούνται όμως τόσες, όσες θα μπορέσουν να δώσουν στον Ολυμπιακό αυτό το κάτι παραπάνω που δεν μπορούν τη δεδομένη στιγμή οι γνωστοί 11.

Ο Πορτογάλος θα πρέπει να τολμήσει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι χθες με τις αλλαγές και κυρίως, με το χρονικό σημείο του παιχνιδιού που τις έκανε, έμοιαζε μάλλον λίγο φοβισμένος, παρά έτοιμος να αρπάξει το ματς, όπως εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Και η Μπέτις δεν είναι Αστέρας (με απόλυτο σεβασμό στην ομάδα της Αρκαδίας)…

Υ.Γ.: Αν χθες το Καραϊσκάκη έκαιγε, την Πέμπτη οφείλει να βράζει. Κόσμος και ομάδα αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται ένα, θυμίζοντας κάτι από παλαιότερες εποχές. Στήριξη στους παίκτες, τον προπονητή και τα καλύτερα έρχονται!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς