17.8 C
Athens

Φασούλας: Οι ΠΑΟΚτζήδες με βρίζουν γιατί είμαι Ολυμπιακός, έφυγα από εκεί διωγμένος από τον κόσμο

Η αράχνη του ελληνικού μπάσκετ μίλησε για τον εχθρικό τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από το 1993 μέχρι σήμερα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τού έχουν σπάσει δύο φορές το αυτοκίνητο

Η μετακίνηση του Παναγιώτη Φασούλα από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό πίσω στο 1993 δίχασε τον κόσμο του Δικεφάλου του Βορρά που από εκεί κι έπειτα χαρακτήρισε ως “προδότη” έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Φασούλας έμεινε για 12 χρόνια στη Θεσσαλονίκη για χάρη των Ασπρόμαυρων βάζοντας το λιθαράκι του στις μεγάλες μπασκετικές επιτυχίες της ομάδας εκείνη την εποχή, ωστόσο από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό τα πάντα ήταν σαν να σβήστηκαν για τον κόσμο του Δικεφάλου.

Ο Φασούλας έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία και του Ολυμπιακού, έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες ως μέλος της χρυσής εποχής της εθνικής ομάδας, αλλά ακόμα και σήμερα τονίζει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον βρίζουν απλά γιατί είναι Ολυμπιακός.

 

Μάλιστα αποκάλυψε ότι όταν έφυγε από τη Θεσσαλονίκη οπαδοί του ΠΑΟΚ τού έσπασαν το αυτοκίνητο και πέταξαν τσιμεντόλιθους στο σπίτι της μητέρας του!

Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στην ΕΡΤ

«Είμαι Ολυμπιακός, το εξηγώ πάντα αυτό και οι ΠΑΟΚτζήδες με βρίζουν. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί με βρίζουν. Εγώ από τον ΠΑΟΚ έφυγα διωγμένος, με την έννοια ότι δεν με ήθελε ο κόσμος αν και ήμουν παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας. ΠΑΟΚτζής άρρωστος». Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο όπου οι φίλαθλοι είχαν κουραστεί από την παρουσία μου στην ομάδα με έντεχνο τρόπο. Ας πούμε, τα λεφτά που ξόδευε η ομάδα και ό,τι άλλο γινόταν, τα χρέωναν όλα σε εμένα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν τελειώσαμε τη χρονιά και, ενώ μου χρωστούσαν λεφτά μού είπαν ότι θα μου κάνουν και μείωση, είπα ότι θα φύγω κι έφυγα. Μου έσπασαν μια δυο φορές και το αυτοκίνητο πριν ακόμα κάνω προσφυγή και έφυγα με το αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη, ήρθα στη Γλυφάδα και δεν ξαναγύρισα. Τους απάλλαξα λοιπόν από την παρουσία μου, γλίτωσαν και τα λεφτά, εγώ έγινα προδότης.

Όταν όμως δεν σε θέλουν, έχεις δυο επιλογές: Ή θα κλειστείς στον εαυτό σου και θα μείνεις στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να γυρνάς στα καφενεία και να σου λένε «ρε Παναγιωτάρα, θυμάσαι τότε» ή θα πας σε μια ομάδα που μισούν και θα τους αποδείξεις ότι κακώς δεν σε ήθελαν» συμπλήρωσε.

«Έτσι απαντάς στους ανθρώπους που φωνάζουν, βρίζουν, πάνε στο σπίτι της μάνας σου και πετάνε τσιμεντόλιθους γιατί κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο. Τέτοια πράγματα έκαναν δηλαδή» πρόσθεσε ο παλαίμαχος σέντερ.

Επίσης μίλησε για την Εθνική Ελλάδας, τα παιδιά του και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς