18.2 C
Athens

Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0: Ο ασταμάτητος Σαλάχ έβαψε κόκκινο το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ

Ο Αιγύπτιος αστέρας πήρε από το χέρι τους Ρεντς και νίκησε μόνος του τη μαχητική Έβερτον, που έκανε τραγικά αμυντικά λάθη και τα πλήρωσε στο φινάλε

Ένα πέναλτι, αλλά και η μεγάλη κλάση του Μοχάμεντ Σαλάχ έμελε να κρίνουν το πρώτο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στην Premier League για τη φετινή σεζόν, με τον Αιγύπτιο σταρ να ευστοχεί (ως συνήθως) από την άσπρη βούλα για το κομβικό 1-0 της Λίβερπουλ στο 75′ κόντρα στην Εβερτον και να κλειδώνει τη νίκη με δική του ατομική ενέργεια στο 97′ μετά από έξοχη πάσα του Νούνιες για το τελικό 2-0.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός ανέλαβε την ευθύνη στο 75ο λεπτό μετά από ξεκάθαρη παράβαση του Κιν με χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και όντας ψύχραιμος νίκησε τον εξαιρετικό Πίκφορντ, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα του στην κορυφή της κατάταξης, παρέα με την Τότεναμ, που όμως έχει ένα ματς λιγότερο.

Βασικός ξεκίνησε για το σύνολο του Κλοπ ο “δικός μας” Κώστας Τσιμίκας ελέω του σοβαρού τραυματισμού του Ρόμπερτσον, με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να έχει σε γενικά πλαίσια μια καλή απόδοση αγωνιζόμενος για 62 λεπτά, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Νούνιες.

Η Έβερτον έπαιζε με δέκα παίκτες από το 37′ λόγω αποβολής του Γιανγκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και επί της ουσίας κατέβηκε στο Άνφιλντ με ξεκάθαρο στόχο να κλέψει ο, τι καλύτερο μπορεί, δίχως να καταφέρνει να απειλήσει με ουσία και διάρκεια την εστία του Άλισον.

Η Λίβερπουλ είχε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας τα επίπεδα κατοχής της μπάλας μέχρι και στο 73%, ωστόσο γκολ δεν έβρισκε.

Όλα αυτά μέχρι το 75′, όταν ο Σαλάχ είπε “ευχαριστώ” στο δώρο του Κιν κι άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα, με τον Αιγύπτιο MVP να χτυπά ξανά στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να βάψει κόκκινο το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ (67′ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (62′ Νούνιες), Σόμποσλαϊ, ΜακΆλιστερ, Γκράφενμπερχ (62′ Έλιοτ), Σαλάχ, Ζότα, Ντίας (81′ Γκόμεζ)

Έβερτον: Πίκφορντ, Γιανγκ, Ταρκόφσκι, Μπράνθγουεϊτ, Μικολένκο (88′ Τσερμίτι), Χάρισον (46′ Κιν), Ονάνα (80′ Ντανζούμα), Γκάρνερ, ΜακΝιλ (46′ Πάτερσον), Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν (61′ Μπέτο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21/1

Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0 (75′ πεν., 90+7′ Σαλάχ)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον (17:00)

Μπόρνμουθ – Γουλβς (17:00)

Μπρέντφορντ – Μπέρνλι (17:00)

Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Νότιγχαμ – Λούτον (17:00)

Τσέλσι – Άρσεναλ (19:30)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Κυριακή 22/10

Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ (18:30)

Τότεναμ – Φούλαμ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς