24 C
Athens

Ολυμπιακός: Το δίλημμα στο κέντρο της άμυνας και οι σίγουροι για το ντέρμπι αιωνίων

Οι Ερυθρόλευκοι στοχεύουν μόνο στη νίκη για να ξεφύγουν από νωρίς στο +6 από τον Παναθηναϊκό, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα της ερυθρόλευκης ενδεκάδας για την Κυριακή

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει σήμερα Σάββατο την προετοιμασία του για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης” (22/10, 19:30), με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να δηλώνει ικανοποιημένος από το αγωνιστικό επίπεδο των παικτών του και να χαμογελά μετά από καιρό, καθώς όπως όλα δείχνουν η ομάδα του δεν θα έχει απουσίες βασικών παικτών.

Κι αυτό γιατί οι Φρέιρε και Ιμπόρα έχουν επιστρέψει στα πλάνα του και θα είναι διαθέσιμοι, ωστόσο το πιο λογικό είναι να μείνουν στον πάγκο. Με βάση τις τελευταίες δοκιμές του Ισπανού τεχνικού, το δίδυμο Ντόη – Ρέτσου είναι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να στελεχώσει το κέντρο της άμυνας των Ερυθρολεύκων στο ματς με τους Πράσινους, με τους Φρέιρε και Πορόσο να αποτελούν τις εναλλακτικές.

Από εκεί και πέρα, την τετράδα της άμυνας θα συμπληρώσουν οι Πασχαλάκης στην εστία, Ροντινέι στα δεξιά και πιθανότατα Ορτέγκα στα αριστερά, εφόσον προτιμηθεί του πιο έτοιμου Κίνι.

Στα χαφ, Μαντί Καμαρά και Έσε έχουν “δέσει” ιδανικά και έχουν ξανά τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους φορμαρισμένους Ποντένσε – Μασούρα στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Ελ Κααμπί δεδομένα θα ξεκινήσει ως μοναδικός προωθημένος, με τον Γιόβετιτς που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση να αποτελεί μια εξαιρετική λύση από τον πάγκο.

Ο Μαρτίνεθ θα πάει με την ίδια επιθετική λογική, όπως και στα προηγούμενα ματς, απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο των Πειραιωτών, θέλοντας να δει ξανά ορμή, αποτελεσματικότητα αλλά και βελτίωση στα αμυντικά καθήκοντα από τους παίκτες του. Με τη βοήθεια του… φλεγόμενου Καραϊσκάκη, στο οποίο δεν θα πέφτει καρφίτσα το βράδυ της Κυριακής για το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς