24 C
Athens

GP ΗΠΑ: Τρίτη φετινή pole position για τον Λεκλέρ, πίσω του ο φανταστικός Λάντο Νόρις

Μετά από μια σκληρή μάχη μέχρι το τέλος, ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν αυτός που χαμογέλα και πήρε την pole position για το Γκραν Πρι του Όστιν.

Η Ferrari έδειξε ότι είναι εδώ, με τον Μονεγάσκο να πανηγυρίζει την τρίτη pole της σεζόν μετά από ωραία μάχη στο q3. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να σβηστεί ο χρόνος του Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να περνάει στην τελευταία του προσπάθεια τον Μονεγάσκο της Ferrari στη μάχη για την pole, όμως να βλέπει τον χρόνο του να σβήνεται εξαιτίας παράβασης ορίων της πίστας.

Έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα ξεκινήσει από την 6η θέση.

Σφυγμό έδειξε και ο Λιουίς Χάμιλτον που προσπάθησε να χωθεί ανάμεσα στη μάχη της pole, παίρνοντας τελικά την 3η θέση. Ο εκπληκτικός Λάντο Νόρις κάνοντας αθόρυβη δουλειά βρέθηκε στη 2η θέση και μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα στον αγώνα της Κυριακής.

Απογοητευτικός ο Σέρχιο Πέρες για ακόμη μια φορά. Ο Μεξικανός δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα και κατάφερε να καταταχθεί μόλις στην 9η θέση.

Το Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο δράση στο Όστιν, αφού ακολουθεί σήμερα (21/10) 20:30 ώρα Ελλάδας το sprint shootout, ενώ μετά τα μεσάνυχτα (01:00) ακολουθεί το sprint race.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς