23.7 C
Athens

Στην Κύπρο τα εντός έδρας ματς των ισραηλινών ομάδων μπάσκετ μέχρι νεωτέρας

Οριστική μορφή πήρε το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που ανέφερε ότι η Κύπρος είναι η χώρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες και πιο ρεαλιστικές πιθανότητες για να φιλοξενήσει μέχρι νεωτέρας, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ, τους εντός έδρας αγώνων συνολικά πέντε ισραηλινών ομάδων μπάσκετ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Ανδρέας Μουζουρίδης, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες αναφέροντας ότι το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε έγινε αποδεκτό και κάπως έτσι τα υπόλοιπα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χαποέλ Χολόν, Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, Μπνέι Ερτζλίγια και Νες Ζιόνα θα λάβουν χώρα στη Μεγαλόνησο, δίχως παρουσία θεατών, αν και για την περίπτωση της πιο εμπορικής Μακάμπι υπάρχει ένας αστερίσκος καθώς γίνεται άλλη κουβέντα με τη FIBA Europe κι άλλη με τη EuroLeague.

«Το πρώτο θέμα που έπρεπε να σκεφτούμε είναι το ανθρωπιστικό. Έχουμε αδερφικές σχέσεις με την Ομοσπονδία του Ισραήλ. Επικοινώνησαν μαζί μας, ζητούσε φιλοξενία των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Μας έστειλαν αίτημα για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Ενημερώσαμε την Κυβέρνηση και είναι σύμφωνη για τη φιλοξενία», δήλωσε ο κ. Μουζουρίδης.

Για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον προγραμματισμό, είπε: «Η Μακάμπι αγωνίζεται σε άλλη διοργάνωση, οπότε είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι άνθρωποι της Μακάμπι είναι γνώστες του «Ελευθερία», άρα η ομάδα έχει άριστες σχέσεις και με τους ανθρώπους του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης». Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει με τον προγραμματισμό της Euroleague».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς