18.9 C
Athens

Ξέσπασε ο δήμαρχος Σερρών: «Δεν είναι ετοιμόρροπο το γήπεδο, έγιναν μελέτες που δεν έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα»

Το φιάσκο με την στατικότητα της κεντρικής κερκίδας στο γήπεδο των Σερρών και την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην έδρα του ματς του Πανσερραϊκού με τον Άρη (τελικά θα διεξαχθεί στο Χαριλάου) έδειξε για άλλη μια φορά το πολύ χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, με κάποια από τα γήπεδα της Super League 1 να μην τηρούν ούτε τις βασικές προϋποθέσεις.

Σε δηλώσεις του σε Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης θέλησε να αποδείξει με τα λόγια ότι το γήπεδο δεν βρίσκεται σε ετοιμόρροπη κατάσταση κι ότι μάλιστα έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για το θέμα στατικότητας του, κάτι που όπως υποστήριξε δεν έχει συμβεί σε πολλά από τα ελληνικά γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο Metropolis

«Να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για να μην αιωρούνται. Η μελέτη έχει παραγγελθεί. Η διαδικασία ξεκίνησε από πέρσι και έχει δύο στάδια. Το ένα είναι οι εργαστηριακές μετρήσεις και το άλλο η μελέτη στατικής επάρκειας σε ένα γήπεδο που δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Οπως νομίζω και σε κανένα γήπεδο στην Ελλάδα».

«Η μελέτη έγινε όχι γιατί παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, αλλά γιατί έπρεπε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις από την χρηματοδότηση που είχαμε από το υπουργείο υποδομών.

Παραδόθηκε τέλη Αυγούστου στην τεχνική υπηρεσία, στην πολεοδομία, περιμέναμε να αξιολογήσει αυτή την μελέτη και να αποφανθεί τι θα πρέπει να κάνουμε. Είναι πάνω από 1.000 σελίδες. Στο πρώτο κομμάτι της μελέτης, με τις μετρήσεις, πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για να λειτουργήσει το γήπεδο. Τα πήραμε, λειτουργούσε κανονικά και ήμασταν σε αναμονή. Η απάντηση από την πολεοδομία ήρθε στις 18/10 και κάνει λόγο για στατική ανεπάρκεια, όχι για επικίνδυνη ετοιμορροπία, είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αν κάνουμε την μέτρηση σε όλες τις εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, το 90% θα βρεθεί με στατική ανεπάρκεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς