19.3 C
Athens

Τεντόγλου: Με ενοχλεί η κοροϊδία των υποσχέσεων που δεν τηρούνται, μεγάλος στόχος το 8,75μ.

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για την καριέρα του, τους στόχους του, την αγάπη του για το άνιμε, τη συνεργασία του με τον Πομάσκι και την αντιμετώπιση του στίβου από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των έργων που έπρεπε να έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ, προκειμένου οι αθλητές του στίβου να προπονούνται σε καλύτερες συνθήκες, ο Τεντόγλου είπε:

«Έχει καταντήσει αστείο. Και εγώ πια και ο προπονητής μου έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Είναι χάλια πραγματικά. Αλλά δε με ενοχλεί που κάνουμε προπονήσεις εκεί, το έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Με ενοχλεί που κάποιοι δίνουν συνεχείς υποσχέσεις και δεν τις τηρούν. Σε εμένα τα τελευταία 6-7 χρόνια, στον Πομάσκι τα τελευταία 30 χρόνια.

Με έχει πάρει ένας υπουργός τηλέφωνο και με ρώτησε τι θα ήθελα να αλλάξει εκεί που κάνω προπόνηση. Τίμιο. Του ζήτησα πολύ λίγα πράγματα και μου λέει: «Όχι, δεν θα κάνουμε αυτά μόνο θα κάνουμε περισσότερα». Μου είπε για όλα τα βοηθητικά στάδια στο ΟΑΚΑ, μπλα, μπλα, για πάρα πολλά πράγματα. Δεν έχει γίνει τίποτα. Δε με πειράζει που δεν το φτιάχνουν. Με πειράζει η κοροϊδία. Που λένε δημόσια πως δίνουν τόσα λεφτά και έχουν κάνει τόσα πράγματα και δεν έχουν κάνει τίποτα. Αν έρθει ο υπουργός και μου πει δεν έχουμε λεφτά, θα το εκτιμήσω. Αλλά την κοροϊδία δεν την μπορώ».

Μιλώντας για τον επόμενο αγωνιστικό το στόχο, ο Τεντόγλου τόνισε: «Βάζω πάρα πολλούς στόχους, φέτος έχω Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς αλλά ναι οι Ολυμπιακοί ας πούμε πως είναι ο μεγαλύτερος στόχος. Ο άλλος στόχος μου είναι και ένα μεγάλο ρεκόρ, αυτό που μου ξέφυγε φέτος να το κάνω του χρόνου. Θα ήταν τέλειο αν ήταν 8.75μ., αυτός είναι ο μεγάλος στόχος.

Το 8.95μ. είναι μία μεγάλη επίδοση, δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω 8.70μ., 8.75μ. τέτοιες επιδόσεις. Καταλαβαίνω ποια επίδοση μπορεί να γίνει βάσει της προπόνησης, της κατάστασής μου, της εμπειρίας μου».






ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς