18.7 C
Athens

Γαλλία: Οι εθνικές ομάδες θα ταξιδεύουν με τρένο για αποστάσεις μικρότερες των τριών ωρών

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Φιλίπ Ντιαλό, ανακοίνωσε σήμερα (19/10) ότι όλες οι εθνικές ομάδες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Ντιτιέ Ντεσάμπ, θα πραγματοποιήσουν με τρένο όλα εκείνα τα ταξίδια που μπορούν να καλυφθούν σιδηροδρομικώς σε λιγότερο από τρεις ώρες, τονίζοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για τη βιωσιμότητα.

«Θα γίνει χρήση των σιδηροδρόμων για ταξίδια μικρότερης των τριών ωρών. Όλες οι ομάδες μας θα το κάνουν, άρα σε αυτό εμπλέκεται και η ανώτερη ομάδα», τόνισε.

Η πρώτη που θα «εκτελέσει» αυτή την απόφαση θα είναι η εθνική γυναικών (θα ταξιδέψει στη Βαλενσιέν από το Παρίσι) και η ομάδα κάτω των 21 ετών, που θα κάνει το ίδιο στη Νανσί, αμφότερες με τρένο.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, η Παρί Σεν Ζερμέν, με τον τότε προπονητή της Κριστόφ Γκαλτιέ στον πάγκο της, ενεπλάκη σε μια διαμάχη όταν τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα αστέρια της ταξίδευαν με αεροπλάνο, όσο σύντομο κι αν ήταν το ταξίδι.
Ο Γκαλτιέ αναφέρθηκε εκείνη την εποχή στα «ιστιοπλοϊκά» ως μέσο που θα χρησιμοποιούσαν οι παίκτες του σε μελλοντικές περιπτώσεις. Ένα ξέσπασμα που τον ανάγκασε να ζητήσει συγγνώμη λίγες μέρες μετά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς