27.7 C
Athens

Προ Ρέκο – Ολυμπιακός 12-11: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης λύγισε τους Ερυθρόλευκους στις λεπτομέρειες (vid)

Τα έδωσε όλα και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στη Γένοβα (12-11) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Προ Ρέκο. Η επί τρία συναπτά έτη πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε των Ερυθρόλευκων και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας του Χρβόγε Κόλιανιν γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν και στο LEN Champions League αλλά παραμένουν σε θέση ισχύος για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Κοντέμι ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά για την Προ Ρέκο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που πάντως έπαιξε καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είχε τον Μπίγιατς σε καλή βραδιά όσον αφορά στις αποκρούσεις του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 0-3 στην πρώτη περίοδο αλλά οι Ιταλοί απάντησαν με δικό τους σερί για το 3-3 σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

 

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση με ωραίες συνεργασίες – χαρακτηριστική αυτή του Γενηδουνιά με τον Νικολαΐδη (5-7) όμως οι γηπεδούχοι πάλι με νέο σερί και γκολ του Κοντέμι σε νεκρό χρόνο (8-7)

 

Η ισορροπία διατηρήθηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μικρό μπλακ άουτ αλλά να καταφέρνει να μείνει σε απόσταση ενός γκολ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά (11-10).

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκόλλησε επιθετικά την ομάδα του και στην τέταρτη περίοδο (12-11) – στα 92″ για το φινάλε – ενώ λίγο πριν την εκπνοή, το σουτ του Φουντούλη στον παραπάνω σταμάτησε στο δοκάρι.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 5-4, 3-3, 1-1

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Ζάλανκι 2, Κανέλα 1, Γιούνγκερ 1, Φοντέλι 2, Πρεσιούτι, Ετσενίκε, Κοντέμι 3, Κάκαρης, Γκράτα, Χάλοκ 2, Νέγκρι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς