20.2 C
Athens

Φινλανδία – Καζακστάν 1-2: Ολοζώντανο στη μάχη της πρόκρισης με φοβερή ανατροπή

Αρνείται να παραδοθεί το Καζακστάν που πέρασε με μεγάλη ανατροπή από τη Φινλανδία (1-2) και έμεινε ολοζώντανο στη μάχη της πρόκρισης στο Euro μέσω των προκριματικών.

Το Καζακστάν μοιάζει μέχρι στιγμής ο πιθανότερος αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας στον ημιτελικό των μπαράζ του Nations League για ένα εισιτήριο στο Euro. Όλα αυτά όμως είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, αφού η ομάδα του Μαγκομέντ Αντίεφ θα τα δώσει όλα μέχρι τελικής πτώσεως, κάτι που απέδειξε κόντρα στη Φινλανδία.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη για να μάθει αν βρει το Καζακστάν στο δρόμο ή αν τη θέση του πάρει μία εκ των Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζαϊνουτντίνοφ, ο οποίος με δύο τέρματα σε 77′ και 89′ υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Φιλανδία που είχε το προβάδισμα με τον Τέιλορ από το 28ο λεπτό.

Με αυτή τη μεγάλη νίκη το Καζακστάν έφτασε τους 15 βαθμούς και βρίσκεται έναν πίσω από Δανία και Σλοβενία που αγωνίζονται σε λίγη ώρα κόντρα σε Άγιο Μαρίνο και Βόρεια Ιρλανδία. Η αποστολή του μπορεί φυσικά να παραμένει δύσκολη καθώς απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για το τέλος, όμως δείχνει πως είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει.

Την επόμενο αγωνιστική υποδέχεται τον Άγιο Μαρίνο, ενώ την τελευταία αγωνίζεται κόντρα στη Σλοβενία εκτός έδρας. Μέχρι τότε ελπίζει σε ένα δώρο που θα την κρατήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης και θα την κάνει να πάει για έναν… τελικό κόντρα στη Σλοβενία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (17/10)

3ος όμιλος 

Αγγλία – Ιταλία (21:45)

Μάλτα – Ουκρανία (21:45)

ΡΕΠΟ: Βόρεια Μακεδονία

7ος όμιλος

Σερβία – Μαυροβούνιο (21:45)

Λιθουανία – Ουγγαρία (21:45)

ΡΕΠΟ: Βουλγαρία

8ος όμιλος

Φινλανδία – Καζακστάν 1-2 (28′ Τέιλορ / 77′, 89′ πεν. Ζαϊνουτντίνοφ)

Άγιος Μαρίνος – Δανία (21:45)

Βόρεια Ιρλανδία – Σλοβενία (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς