19 C
Athens

Νεκρός ο δράστης της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες

Νεκρός είναι o άνδρας που που έσπειρε το θάνατο στο κέντρο των Βρυξελλών την Δευτέρα (16/10), σκοτώνοντας δύο Σουηδούς φιλάθλους

Νεκρός είναι o άνδρας που που έσπειρε το θάνατο στο κέντρο των Βρυξελλών την Δευτέρα (16/10), σκοτώνοντας δύο άτομα.

Σύμφωνα με το rtbf.be ο άνδρας που είχε μεταφερθεί με τραύμα στο θώρακα στο νοσοκομείο κατέληξε.

Οι αρχές μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι επρόκειτο για τον Abdesalem L., τον δράστη της επίθεσης στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας (16/10). Στις 09:30, ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος είχε πεθάνει.

Ο δράστης άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Σουηδοί και άλλος ένας τραυματίστηκε, όταν λίγο πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας.

Το όνομά του ήταν Aμπντεσαλέμ Λασουέντ και ήταν 45χρονος Τυνήσιος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν,επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Ο ύποπτος είχε ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο τον Νοέμβριο του 2019. Έλαβε αρνητική απάντηση ένα χρόνο αργότερα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Η εντολή να εγκαταλείψει την επικράτεια δεν μπορούσε ποτέ να του επίδοθεί, καθώς ο άνδρας που μέχρι τότε ήταν γνωστός στην αστυνομία για εμπορία ανθρώπων, παράνομη διαμονή και κίνδυνο της κρατικής ασφάλειας, δεν έμεινε ποτέ σε κέντρο ασύλου και, επομένως, ο εντοπισμός του ήταν αδύνατος.

Το 2016, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Τυνησία ανέφεραν ένα ριζοσπαστικοποιημένο προφίλ και την επιθυμία του να ενταχθεί στη τζιχάντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς