17.3 C
Athens

«Εξουδετερώθηκε» ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, αυτό είναι το προφίλ του

Η εισαγγελία του Βελγίου αναφέρει ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας που είναι ύποπτος ως ο δράστης. ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος

Σύμφωνα με πληροφορίες του RTBF, ο ύποπτος για την φονική τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο των Βρυξελλών «εξουδετερώθηκε» στο Schaarbeek σήμερα το πρωί (17/10), μετά από μια νύχτα ανθρωποκυνηγητού.

Η εισαγγελία είναι πιο επιφυλακτική και αναφέρει ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας που είναι ύποπτος ως ο δράστης. Τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος, αναφέρει περαιτέρω το RTBF

Ο δράστης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους σε πολλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε και «εξουδετερώθηκε» από τις αρχές, όπως αναφέρουν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο δράστης άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Σουηδοί και άλλος ένας τραυματίστηκε, όταν λίγο πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας.

Το όνομά του είναι Aμπντεσαλέμ Λασουέντ και είναι 45χρονος Τυνήσιος. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν,επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές.

Ο ύποπτος είχε ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο τον Νοέμβριο του 2019. Έλαβε αρνητική απάντηση ένα χρόνο αργότερα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Η εντολή να εγκαταλείψει την επικράτεια δεν μπορούσε ποτέ να του επίδοθεί, καθώς ο άνδρας που μέχρι τότε ήταν γνωστός στην αστυνομία για εμπορία ανθρώπων, παράνομη διαμονή και κίνδυνο της κρατικής ασφάλειας, δεν έμεινε ποτέ σε κέντρο ασύλου και, επομένως, ο εντοπισμός του ήταν αδύνατος.

Το 2016, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Τυνησία ανέφεραν ένα ριζοσπαστικοποιημένο προφίλ και την επιθυμία του να ενταχθεί στη τζιχάντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς