18.8 C
Athens

Σε κατάσταση συναγερμού οι Βρυξέλλες, κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης της φονικής επίθεσης

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού μετά τον θάνατο δύο Σουηδών από πυρά ενόπλου στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Δευτέρας

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού μετά τον θάνατο δύο Σουηδών από πυρά ενόπλου στο κέντρο της πόλης χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος μέχρι το πρωί σήμερα, Τρίτη, παρέμενε ασύλληπτος, ισχυρίστηκε ότι εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Οριστική διακοπή στο Βέλγιο – Σουηδία μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, δήλωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης, με καταγωγή από την Τυνησία, «διέμενε παράνομα» στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε «ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις Βρυξέλλες».

«Αίτηση ασύλου από τον φερόμενο ως δράστη απορρίφθηκε τον Οκτώβριο του 2020», ανέφερε ο Βέλγος υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Ο άνδρας «δεν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία στην Τυνησία, αλλά για αδικήματα του κοινού δικαίου», όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δεν υπήρξε καμία «συγκεκριμένη ένδειξη» για ριζοσπαστικοποίηση του υπόπτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Σουηδίας αντιμετώπιζε το Βέλγιο στο στάδιο King Baudouin, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά. Ο αγώνας διακόπηκε στο ημίχρονο και το πλήθος έλαβε οδηγίες να παραμείνει στο γήπεδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς