19.2 C
Athens

Ελλάδα – Ολλανδία 0-1: Δεν μπορούσε παραπάνω, ραντεβού τον Μάρτιο (vid)

Η εθνική δεν κατάφερε να προβληματίσει τους Ολλανδούς και ο μόνος λόγος για τον οποίο έμεινε ζωντανή ως το 0-1 του Φαν Ντάικ στο 93' ήταν ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος - Το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας στρέφεται πλέον στα πλέι οφ του Nations League, όπου θα χρειαστεί να... προσπαθήσει πολύ για να μην πάρει την πρόκριση στο Euro 2024

Κατώτερη των περιστάσεων στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Η εθνική Ελλάδας εμφανίστηκε απροετοίμαστη στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην Ολλανδία και ηττήθηκε με το κολακευτικό 0-1.

Οι Οράνιε έχουν μπροστά τους τα αδιάφορα ματς με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ και 12 βαθμούς (έχουν και την ισοβαθμία με την Ελλάδα η οποία έχει το ματς με τη Γαλλία) και μόνο αν… φύγουν από το γήπεδο θα χάσουν την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro.

 

Αντίθετα, η Εθνική θα αρχίσει να σκέφτεται τη δεύτερη ευκαιρία που της δίνουν τα πλέι οφ του Μαρτίου. Όλα δείχνουν πως θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στον ημιτελικό και εφόσον επικρατήσει, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο για μια θέση στο Euro. Αν ούτε τότε τα καταφέρει, θα πρόκειται για αποτυχία μεγατόνων.

Ήδη πάντως, η Ελλάδα έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της στον όμιλο. Ειδικά απέναντι στην κακή Ολλανδία, η εθνική έκανε τραγικές εμφανίσεις εντός κι εκτός έδρας.

Ειδικά στην κατάμεστη (not) ΟPAP Arena, η εθνική δεν μπορούσε ούτε να αμυνθεί σωστά παρά το 5-3-2 αλλά ούτε και να επιτεθεί ορθολογικά. Η πίεση των Ολλανδών δημιούργησε πολλά προβλήματα και η γαλανόλευκη δέχθηκε δύο σουτ από τον Ράιντερς πριν ξεκινήσει να παραχωρεί το ένα κόρνερ μετά το άλλο.

Στο τέταρτο ήρθε το λάθος του Κουλιεράκη στο γύρισμα του Χάρτμαν, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έριξε κάτω τον Φαν Ντάικ και υποδείχθηκε πέναλτι στο 26′. Ο Βέγκχορστ ανέλαβε να εκτελέσει αλλά ο Βλαχοδήμος τον σταμάτησε εντυπωσιακά.

Ο τερματοφύλακας της Νότιγχαμ ήταν ο λόγος που η εθνική έμεινε στο ματς. Λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος στο πρώτο μέρος σταμάτησε τον Μπέρχβαϊν ενώ ανάλογη επέμβαση είχε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους απέναντι στον ίδιο παίκτη!

Στο 52′ σταμάτησε εκ νέου τον Ράιντερς και στην επαναφορά ο Σίμονς έστειλε την μπάλα άουτ, με την πολιορκία να σταματά εκεί.

Ωστόσο, με την αλλαγή διάταξης η εθνική άρχισε να γίνεται πιο επιθετική και δημιούργησε κάποιες φάσεις κυρίως με τον Ιωαννίδη αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά τον Φερμπρούχεν.

Στις καθυστερήσεις ο Παυλίδης γκρέμισε τον Ντάμφρις και ο Ερνάντεθ Ερνάντεθ υπέδειξε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Φαν Ντάικ για να διαμορφώσει το τελικό 0-1.

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0-1

Σκόρερ: 90+3′ πεν. Φαν Ντάικ

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Ερνάντεθ (ΙΣΠ)

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Μάνταλος, Ρέτσος, Παυλίδης / Χερτρούιντα, Σίμονς

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (61′ Σιώπης), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (60′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (81′ Παυλίδης), Μπακασέτας (60′ Φούντας), Μασούρας (77′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χετρούιντα (46′ Μάλεν), Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Χάρτμαν (74′ Φαν ντε Φεν), Ράιντερς, Βίφερ (81′ Ντε Ρουν), Σίμονς (62′ Φίρμαν), Μπέρχβαϊν, Βέγκχορστ

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελλάδα – Ολλανδία 0-1 (90+3′ πεν. Φαν Ντάικ)

Γιβραλτάρ – Ιρλανδία 0-4 (8′ Φέργκιουσον, 28′ Τζόνστον, 60′ Ντόχερτι, 80′ Ρόμπινσον)

ΡΕΠΟ: Γαλλία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γαλλία 18
  2. Ολλανδία 12
  3. Ελλάδα 12
  4. Ιρλανδία 6
  5. Γιβραλτάρ 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς