19 C
Athens

Μπίσεσβαρ: Τη χρονιά του νταμπλ δεν αναρωτιόμουν αν θα κερδίσουμε, αλλά πόσα γκολ θα βάλουμε

Για την καριέρα του στον ΠΑΟΚ μίλησε στην ολλανδική ιστοσελίδα «voetbalprimeur.nl» ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου ήταν ενθουσιασμένος μιλώντας για αυτό το κομμάτι της καριέρας του και δεν δίστασε να το… ρίξει στην υπερβολή, αναφέροντας πως τη χρονιά που οι Ασπρόμαυροι πήραν το πρωτάθλημα ο ίδιος δεν αναρωτιόταν πριν από ένα παιχνίδι αν το κέρδιζαν, αλλά πόσα γκολ θα πετύχαιναν.

Ο 35χρονος αγωνίστηκε για 6 χρόνια στον ΠΑΟΚ έχοντας απολογισμό 27 γκολ και 41 ασίστ σε 251 παιχνίδια, ενώ δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα και κυκλοφορεί ελεύθερος από το περασμένο καλοκαίρι μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Ήταν μια ομάδα που με προσέλκυσε πραγματικά. Πίστεψα στις δικές μου δυνατότητες και στο πλάνο του συλλόγου. Κυριαρχήσαμε για τέσσερα χρόνια».

Για τη χρονιά του νταμπλ: «Ποτέ άλλοτε δεν είχα τέτοιο συναίσθημα όταν πήγαινα σε αγώνες όπως εκείνη την σεζόν. Δεν αναρωτιόμουν αν θα κερδίζαμε στα ματς, απλά σκεφτόμουν πόσα γκολ θα βάζαμε ξανά».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Έχω παίξει αρκετά κλασικά ντέρμπι στην Ολλανδία, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Με τον ήχο της Τούμπας».

Για τις εκδηλώσεις λατρείας των οπαδών: «Έπρεπε να φωτογραφίζομαι κάθε μέρα. Με ευχαριστούσαν για το πρωτάθλημα. Η τρέλα γύρω από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ είναι επίσης απαράμιλλη. Για παράδειγμα, ο τελικός του Κυπέλλου έπρεπε να παιχτεί σε ουδέτερο έδαφος, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ωστόσο, δεν λήφθηκαν επαρκώς υπόψιν ο κόσμος και η αγάπη για την ομάδα.

Κοιμηθήκαμε στο ξενοδοχείο και πήγαμε με το λεωφορείο στο γήπεδο. Ήταν απίστευτο το τι έβλεπα! Υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 οπαδοί που πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο, με ουρές δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε παρακάτω με το λεωφορείο. Κατεβήκαμε από το λεωφορείο και μας πήγαν στο γήπεδο με μικρά φορτηγάκια».

Για τα επεισόδια που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η αστυνομία εκτόξευε τακτικά δακρυγόνα και έκλαιγα στο γήπεδο. Ένας αναπτήρας όπως αυτός που πέταξαν στον Κλάασεν είναι πολύ φυσιολογικό στην Ελλάδα. Το να κάνεις ένα καλό κόρνερ είναι αδύνατο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς