17.3 C
Athens

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπή στην Αθήνα, ο Δούκας κέρδισε τον Μπακογιάννη κι εξελέγη Δήμαρχος

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Αθηναίων, με τον Χάρη Δούκα, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, να επικρατεί του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Δούκας έλαβε το 55,97%, έναντι του 44,03% του κ. Μπακογιάννη.

«Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα», τόνισε στην πανηγυρική του δήλωση ο κ. Δούκας, σημειώνοντας ότι ξέρει την ευθύνη που αναλαμβάνει. Ευχαρίστησε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, λέγοντας ότι «οι πολίτες κατάφεραν το ακατόρθωτο». Κατόπιν, είπε ότι οφείλει να ευχαριστήσει «τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Βολτ, τους ανθρώπους από την πολιτική οικολογία, τους ανθρώπους από τα δικαιώματα και τον Κώστα Ζαχαριάδη».

«Δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει», τόνισε και κατέληξε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη όσα είπαμε».

Ο κ. Μπακογιάννης με δήλωσή του γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον νέο δήμαρχο και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Παράλληλα, αλλαγή σκυτάλης έχουμε και στη Θεσσαλονίκη με τον Στέλιο Αγγελούδη να επικρατεί καθαρά του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ επανεκλέγεται, επικρατώντας του Κωνσταντίνου Σβόλη, ανεξάρτητου υποψηφίου προερχόμενου από τη ΝΔ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς