19.9 C
Athens

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Ολοζώντανη ενόψει του «τελικού» με την Ολλανδία (vid)

Γιακουμάκης και Μασούρας υπέγραψαν το «διπλό» της Ελλάδας μέσα στο Δουβλίνο και το βράδυ της Δευτέρας η εθνική θα επιδιώξει μια νίκη επί της Ολλανδίας που θα της δώσει πολλές ελπίδες για απευθείας πρόκριση στο EURO 2024

Η εθνική Ελλάδας έχει δύο ευκαιρίες να βρεθεί στην τελική φάση του Euro 2024 και εξαντλεί κάθε πιθανότητα για να αξιοποιήσει την πρώτη και να μη χρειαστεί τη διαδικασία των πλέι οφ.

Ο στόχος της νίκης στο Δουβλίνο απέναντι στην αδιάφορη Ιρλανδία ήρθε για τη γαλανόλευκη (0-2), η οποία τη Δευτέρα (16/10) θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλει μόνο νίκη για να αποφύγει περιπέτειες.

 

Η εθνική βρίσκεται στο +3 από τους Οράνιε που ηττήθηκαν από τη Γαλλία ωστόσο έχει να δώσει ένα ματς με την αδιάφορη φιναλίστ του Μουντιάλ τον Νοέμβριο και τίποτα περισσότερο. Αντίθετα, η Ολλανδία έχει και τα ματς με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ και διατηρεί το προβάδισμα σε περίπτωση που πάρει έστω βαθμό.

Όλα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ βρήκαν δίχτυα την πρώτη τους καθαρή ευκαιρία στο ματς με τη συμπλήρωση 20′. Ο Τσιμίκας έβγαλε φανταστική σέντρα από τα αριστερά στην καρδιά της ιρλανδικής άμυνας και ο Γιακουμάκης με άψογη κεφαλιά έγραψε το 0-1.

 

Η άμυνα της εθνικής δεν αντιμετώπισε προβλήματα εν αντιθέσει με αυτή της Ιρλανδίας, η οποία χρειάστηκε την επέμβαση του Μπαζούνου στο σουτ του Πέλκα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η εθνική μας ξεδιπλώθηκε ωραία στην αντεπίθεση, με τον Μάνταλο να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Γιακουμάκη, αυτός να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή και τον Πέλκα να δίνει με τη μία την μπάλα στον Γιώργο Μασούρα, που επίσης με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ για το 0-2.

 

Η εθνική έσβησε το ματς στο δεύτερο μέρος, δεν δέχθηκε την παραμικρή καθαρή ευκαιρία και ο Γκουστάβο Πογέτ σταδιακά έδειξε πως το μυαλό είναι στον… τελικό με την Ολλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (87′ Σιώπης), Μασούρας (87′ Κουλιεράκης), Πέλκας (64′ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70′ Ιωαννίδης)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Κένι): Μπαζούνου, Κόλινς (46′ Μάνινγκ), Ντάφι, Σκέιλς, Ντόχερτι, Μπρόουν (70′ Τζόνστον), Κάλεν, Όγκμπιν (85′ Ίντα), Σμόλμποουν (70′ Ρόμπινσον), Νάιτ, Φέργκιουσον

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2 (20′ Γιακουμάκης, 45+4′ Μασούρας)

Ολλανδία – Γαλλία 1-2 (83′ Χάρτμαν / 7′, 53′ Εμπαπέ)

ΡΕΠΟ: Γιβραλτάρ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

  1. Γαλλία 18
  2. Ελλάδα 12
  3. Ολλανδία 9
  4. Ιρλανδία 3
  5. Γιβραλτάρ 0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 16/10

Ελλάδα – Ολλανδία (21:45)

Γιβραλτάρ – Ιρλανδία (21:45)

ΡΕΠΟ: Γαλλία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς