24 C
Athens

U21 Ελλάδα – Κροατία 2-2: Αδίκησε τον εαυτό της, έσωσε την παρτίδα με Κούτσια

Μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει τη 2η νίκη της στα προκριματικά του Euro 2025 Κ-21 έχασε η εθνική μας ομάδα, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Κροατία.

Η Ελλάδα μπορεί να ήταν αυτή που ισοφάρισε στο τέλος και φαινομενικά η κερδισμένη της αναμέτρησης, όμως στην ουσία έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη και βρέθηκε να κυνηγάει κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η αναμέτρηση στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ξεκίνησε ιδανικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που προηγήθηκε με γκολ του Σουρλή μόλις στο 11′.

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα ήταν ανώτερη και πως ο Κωνσταντίνος Τζολάκης βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και ήταν «παρών» σε αρκετές περιπτώσεις, οι Κροάτες κατάφεραν να φέρουν τούμπα το παιχνίδι με τέρματα των Χότζα (23′) και Λιούμπιτσιτς (67′).

Έτσι η εθνική μας ήταν αυτή που βρέθηκε να κυνηγάει στο τελευταίο κομμάτι και βρήκε τελικά γκολ ισοφάρισης με τον Κούτσια στο 89′.

Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η Ελλάδα έφτασε τους 5 βαθμούς και είναι 2η στον όμιλο πίσω από την πρωτοπόρο Πορτογαλία.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Χρυσόπουλος, Κωστής, Κωνσταντόπουλος, Κρυπαράκος, Καραμπέρης (46′ Μεταξάς), Κουρφαλίδης (60′ Ζουγλής), Κίτσος, Σουρλής, Κούτσιας, Νιάρχος (60′ Κοσίδης)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τσάβλινα, Σίγκουρ, Τίκβιτς (46′ Γκρόζντανιτς), Κάτινιτς (46′ Μπούκβιτς), Πέρκοβιτς, Χότζα, Σούτσιτς, Φρίγκαν (64′ Λιούμπιτσιτς), Μπατούρινα, Βίντοβιτς (71′ Μπιούκ), Σίμιτς

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ:

  1. Πορτογαλία 6
  2. Ελλάδα 5
  3. Κροατία 4
  4. Νησιά Φερόε 4
  5. Λευκορωσία 3
  6. Ανδόρα 3
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς