17.8 C
Athens

Για γέλια και για κλάματα: Τους πήρε ο αέρας και έριξαν το φέρετρο σε γούρνα με νερά (video)

Τα αποτελέσματα των ισχυρών ανέμων στην Ινδονησία

Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Η τραγικότητα της στιγμής επιβάλλει τη θλίψη, αλλά από την άλλη για έναν τρίτο «παρατηρητή» η παρακολούθηση της σκηνής δεν μπορεί παρά να φέρει γέλια.

Το περιστατικό συνέβη στην Ινδονησία, κατά τη διάρκεια μίας κηδείας. Τέσσερις άνδρες μεταφέρουν ένα φέρετρο (ανοιχτό, όπως συνηθίζεται στη χώρα και με το πτώμα καλυμμένο με ένα μεγάλο πράσινο πανί που γράφει προσευχές του Ισλάμ).

Όμως, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που συγκλονίζεται από τον υπερτυφώνα Μανγκούτ κάνει δύσκολη τη ζωή των «μεταφορέων» καθώς ο αέρας τους παρασύρει. Προσπαθώντας από τη μια να αντισταθούν στα στοιχεία της φύσης και από την άλλη να συντονιστούν μεταξύ τους γίνεται το κακό: Xάνουν την ισορροπία τους, κάνουν βηματάκια προς τα πίσω και φτάνουν σε μια γούρνα με νερά. Τότε το φέρετρο αναποδογυρίζει και το πτώμα πέφτει μέσα στη γούρνα.

Οι γυναίκες και τα παιδιά που ήταν στην κηδεία άρχισαν να ουρλιάζουν, ενώ κάποιος από τους άνδρες προσπαθεί δίχως επιτυχία να μπει μέσα στο νερό για να τραβήξει το πτώμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς