15.9 C
Athens

Νίκλας: Το ρόστερ διαμορφώθηκε έτσι ώστε να παίρνουμε το 100% από κάθε αθλήτρια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του και την Παρασκευή (13/10) πραγματοποιήθηκε η Media Day. Ο Θάνος Νίκλας τόνισε πως δημιουργεί μια ομάδα με νοοτροπία νικητή που θα έχει σταθερότητα και πλουραλισμό στο σκοράρισμα από κάθε αθλήτρια.

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού έδωσε το σύνθημα για τη νέα σεζόν και εξήγησε τι ακριβώς περιμένει στον φετινό μαραθώνιο.

«Είμαστε σε μία φάση που έχουμε ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια, έχουμε τελειώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας για τη φετινή σεζόν. Χωρίς να έχω κανένα παράπονο από τα κορίτσια, είχαμε πολλούς τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Μικροτραυματισμοί, αλλά δεν είμαστε στο επίπεδο που επιθυμούμε, όπως και όλες οι ομάδες, καμία δεν είναι στο επίπεδο που θέλει, είναι νωρίς ακόμα. Η χρονιά είναι ένας μαραθώνιος που θα τελειώσει το Μάιο, μέρα με τη μέρα θα είμαστε όλο και πιο φορμαρισμένοι. Δουλεύουμε καθημερινά, δίνουμε το 100% και αυτό είναι το σημαντικότερο στην ομάδα που έχουμε χτίσει.

Δεν ξεχωρίζουμε κανένα ματς, καμία διοργάνωση, θέλουμε να έχουμε μια νοοτροπία νικητή σε Ελλάδα και Ευρώπη, θέλουμε σταθερότητα σε όλα τα παιχνίδια. Για αυτό και το ρόστερ έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να παίρνουμε το 100% από κάθε αθλήτρια, να μπορεί κάθε μία να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είχαμε μια θετική παρουσία βάσει των έως τώρα δεδομένων.

Πολύ σημαντική νίκη. Το στοιχείο που θα κυριαρχήσει στη φετινή ομάδα είναι αυτό που λέω κάθε μέρα στην προπόνηση: Να είμαστε σε κοινή σελίδα όλοι. Σίγουρα, θα χρειαστούμε χρόνο για να αποδώσουμε μπασκετικά αυτό που θέλουμε. Όλα τα κορίτσια είναι εξαιρετικά ταλαντούχα, μου αρέσει που είναι ορεξάτες όλες, όμως πρέπει να δουλέψουμε όλη στην ίδια σελίδα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», ανέφερε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Θάνος Νίκλας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς