27.7 C
Athens

Η UEFA τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο τον Παναθηναϊκό για τη ρεβάνς με την Μπράγκα

Βαρύς ο πέλεκυς για τους Πράσινους με αφορμή τα όσα έγιναν στη ρεβάνς με την πορτογαλική ομάδα: Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους η UEFA τιμώρησε αυστηρά την ομάδα αλλά και τον ίδιο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Με τσουχτερό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA (Control, Ethics and Disciplinary Body/CEDB) για τη ρεβάνς με την Μπράγκα.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία δημοσιοποίησε σήμερα (13/10) Παρασκευή τις αποφάσεις που πήρε το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA (Control, Ethics and Disciplinary Body/CEDB) στις δύο συνεδριάσεις του στις 28 Σεπτεμβρίου.

Εκεί εξετάστηκαν οι παραβατικές συμπεριφορές των ομάδων στα προκριματικά του καλοκαιριού, με τους Πράσινους να δέχονται ένα βαρύ πρόστιμο.

Συγκεκριμένα το τριφύλλι τιμωρήθηκε με πρόστιμο που φτάνει τις 128.375 ευρώ για τη ρεβάνς με την Μπράγκα για τα playoffs του UEFA Champions League.

Επιπλέον επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για καθυστερημένη έναρξη του αγώνα με την Μπράγκα.

Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό δελτίο της η UEFA, το CEDB τιμώρησε τον Παναθηναϊκό για:

Χρήση δείκτη λέιζερ, Άρθρο 16(2)(δ) DR: 20.000 ευρώ

Ρίψη αντικειμένων, Άρθρο 16(2)(β) DR: 66.625 ευρώ

Μπλοκάρισμα διαδρόμων στις εξέδρες, Άρθρο 38 SSR: 16.000 ευρώ

Άναμμα πυροτεχνημάτων, Άρθρο 16(2)(c) DR: 15.750 ευρώ.

Καθυστερημένη έναρξη, Άρθρο 11(2)(η) DR: 10.000 ευρώ.

Καθυστερημένη έναρξη (κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς), Άρθ. 11(2)(η) DR: Ένας αγώνας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA με αναστολή ενός έτους.

Αυτό ήταν το τέταρτο πρόστιμο που δέχθηκαν οι Πράσινοι από την έναρξη των καλοκαιρινών προκριματικών και μετά, με το συνολικό ποσό να φτάνει πλέον τις 252.375 ευρώ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς