21.7 C
Athens

Κωστή: Ήταν επιθυμία μου να αγωνιστώ με την Ελλάδα, μεγάλη τιμή να παίζω στην Ατλέτικο

Ο Ηλίας Κωστή είναι νέο πρόσωπο στην Εθνική Ελπίδων και γενικότερα νέο πρόσωπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ελληνοκύπριος αμυντικός, μιλώντας στο epo.gr, εξηγεί ότι αυτό που έγινε γνωστό πριν λίγο καιρό, όταν ολοκληρώθηκε η “μεταγραφή” του από την Κυπριακή στην Ελληνική Ομοσπονδία, για τον ίδιο ήταν δεδομένο από τότε που θυμάται τον εαυτό του να παίζει ποδόσφαιρο.

 

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός είναι μέλος της Β΄ ομάδας της Ατλέτικο Μαδρίτης, στις αρχές Οκτωβρίου πήρε βάπτισμα πυρός σε αγώνα Champions League και παίζει ως κεντρικός αμυντικός και αριστερός μπακ. Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και τόνισε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο να φορά το ελληνικό εθνόσημο. Αναλυτικά όσα είπε μετά την προπόνηση της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου, παραμονή του αγώνα της U21 με την Κροατία στην Τρίπολη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας:

Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελπίδων: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της Εθνικής Ελπίδων και μπορώ να αγωνίζομαι με το ελληνικό εθνόσημο στο στήθος! Από πολύ μικρή ηλικία, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει ποδόσφαιρο, η επιθυμία μου ήταν να αγωνιστώ για την Ελλάδα, ωστόσο εδώ και τρία χρόνια έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τον κ. Κωνσταντινίδη και τελικά προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταπήδησή μου από την Κυπριακή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Για το παιχνίδι με την Κροατία: «Γνωρίζουμε τη δυναμική της Κροατίας και πόσο δύσκολη ομάδα είναι, ωστόσο προετοιμαζόμαστε εδώ και περίπου μία εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ακολουθώντας όσο πιο πιστά γίνεται το πλάνο του προπονητή. Η προκριματική φάση έχει δρόμο ακόμη, όμως ένα καλό αποτέλεσμα στο παιχνίδι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης (με συμβόλαιο ως το 2027) και έκανε ντεμπούτο σε αγώνα Champions League με τη Φέγενορντ: «Και αυτό είναι μεγάλη τιμή, να παίζω στην Ατλέτικο, ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ισπανικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η συμμετοχή μου σε αγώνα Champions League ήταν μια αρχή, γενικότερα νοιώθω ότι βρίσκομαι στην αρχή και έχω πολλή δουλειά και πολύ δρόμο μπροστά μου. Είμαι έτοιμος όμως και θα συνεχίσω να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια. Τώρα θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στην Εθνική και στους αγώνες με την Κροατία και την Πορτογαλία».

*Ο Ηλίας είναι γιός του Γιώργου Κωστή, που αγωνίστηκε σε κυπριακές ομάδες, έχει διατελέσει μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΑΠΟΕΛ και πρώτος προπονητής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς