20.9 C
Athens

Στα 56,6 εκατ. ευρώ οι οικονομικές απώλειες της Μπαρτσελόνα ελέω… Μίροτιτς και Χίγκινς

Τεράστιο είναι το χάσμα μεταξύ εσόδων και εξόδων στην Μπαρτσελόνα από την περασμένη σεζόν, όπως αποκάλυψε το ισπανικό Μέσο “2playbook.com”.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στο εν λόγω δημοσίευμα, οι Καταλανοί είχαν έλλειμμα της τάξης των 56,6 εκατομμυρίων ευρώ από τη σεζόν 2022/23, το οποίο προκλήθηκε κυρίως από τις αποζημιώσεις που οι Μπλαουγκράνα κλήθηκαν να δώσουν σε Μίροτιτς και Χίγκινς για τα επόμενα χρόνια των συμβολαίων τους, μετά την καλοκαιρινή αποδέσμευσή τους.

Συνολικά 34 εκατομμύρια ευρώ έκαναν… φτερά ελέω των δύο παραπάνω πρώην παικτών της, ενώ προστίθεται ότι μέσα σε όλα η διοίκηση Μπάρτσα χρειάστηκε να βγάλει ακόμη 21,9 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του σύλλογο για να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί στο μπάτζετ εξαιτίας των κατά πολύ λιγότερων εσόδων σε σύγκριση με τα ετήσια έξοδα.

Με λίγα λόγια, τα οικονομικά της ομάδας ζημιώθηκαν αρκετά μέσα σε μια χρονιά, που είναι και υψηλών απαιτήσεων μετά από ορισμένες μεταγραφικές βόμβες για τις οποίες χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη (όπως αυτή του Γουίλι Ερνανγκόμεθ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς