19 C
Athens

Ο Εντέν Αζάρ ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας

Τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 32 ετών έβαλε ο Βέλγος, που δεν κατάφερε να θυμίσει σε τίποτα τον παίκτη που αγόρασε από την Τσέλσι η Ρεάλ Μαδρίτης και ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια

Το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ανακοίνωσε σε ηλικία 32 ετών ο Εντέν Αζάρ.

Ήταν μια εξέλιξη που φαινόταν πως έρχεται μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και αφού δεν κατάφερε να βρει ομάδα ένα ολόκληρο καλοκαίρι και έβαλε τέλος σε μια καριέρα που κράτησε 16 χρόνια.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός θα μείνει στο μυαλό όλων για τα πράγματα που έκανε με τη φανέλα της Τσέλσι και… ανάγκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγάλει από τα ταμεία της 115 εκατ. ευρώ το 2019 για να τον κάνει δικό της.

Στη Βασίλισσα δεν θύμιζε τίποτα από τον ποδοσφαιριστή που μάγευε τον κόσμο με τις εμφανίσεις του, αφού οι πολλοί τραυματισμοί τον… λύγισαν. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στη Λιλ, από την οποία τον εντόπισε η Τσέλσι και τον έκανε κάτοικο Λονδίνου.

Πέρα από συλλογικό επίπεδο, ο Αζάρ έλαμψε για χρόνια και με τη φανέλα της εθνικής Βελγίου καταγράφοντας συνολικά 133 συμμετοχές.

Στο μήνυμα του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «πρέπει να ακούτε τον εαυτό σας και να σταματάτε την κατάλληλη στιγμή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eden Hazard (@hazardeden_10)


Αναλυτικά η ανάρτηση του Αζάρ:

«Πρέπει να ακούτε τον εαυτό σας και να σταματάτε την κατάλληλη στιγμή. Μετά από 16 χρόνια και περισσότερους από 700 αγώνες, αποφάσισα να τερματίσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, έχω παίξει και διασκεδάσει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους προπονητές, προπονητές και συμπαίκτες – σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα μου λείψετε όλοι.

Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω τους συλλόγους, στους οποίους έχω παίξει: Λιλ, Τσέλσι και Ρεάλ κι ευχαριστώ την εθνική Βελγίου.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους συμβούλους μου και στους ανθρώπους που ήταν κοντά μου στις καλές και κακές στιγμές.

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσάς, τους θαυμαστές μου, που με ακολουθήσατε όλα αυτά τα χρόνια και για τη στήριξή σας παντού όπου κι αν έπαιζα.

Τώρα είναι η ώρα να απολαύσω τους αγαπημένους μου και να ζήσω νέες εμπειρίες. Τα λέμε σύντομα φίλοι μου εκτός γηπέδου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς