23.8 C
Athens

Είναι να απορεί κανείς…

Ακόμα ένα παιδαριώδες λάθος στρατηγικής της Ferrari στοιχίζει στον Φέτελ τον τίτλο των οδηγών…

Θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ακόμα και «ιδανικοί αυτόχειρες». Ο λόγος για τους ανθρώπους της Ferrari, οι οποίοι δυστυχώς αποδεικνύονται για ακόμα μία φορά «λίγοι», μιας και με ακόμα ένα παιδαριώδες λάθος στρατηγικής ουσιαστικά «χάρισαν» στον Λιούις Χάμιλτον ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην προσπάθεια που κάνει ο Βρετανός για να κατακτήσει τον πέμπτο Παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Τα «εγκλήματα» συνήθως τιμωρούνται κι αυτό που συνέβη στη Σιγκαπούρη ήταν ακόμα ένα λάθος τραγικό, το οποίο πληρώνει ποικιλοτρόπως η «σκουντερία». Διότι όταν έχεις δεδομένα από την Pirelli στα χέρια σου και αποφασίζεις να βάλεις ultrasoft γόμα στον Φέτελ, ενώ είναι πασιφανές πως δεν θα μπορούσε με τα συγκεκριμένα ελαστικά να ολοκληρώσεις τον αγώνα, κάτι δεν πάει καλά.

Για την ακρίβεια, πολλά δεν πάνε καλά στη Ferrari εδώ και χρόνια. Και δυστυχώς για την ιταλική ομάδα και τους πολυπληθείς «τιφόζι» ανά τον κόσμο, σε μια χρονιά κατά την οποία το κόκκινο μονοθέσιο είναι δεδομένα το καλύτερο στην άσφαλτο, σωρεία λαθών είτε από τον Φέτελ (Μπακού, Γαλλία, Γερμανία) είτε από την ομάδα μέσω των επιλογών στη στρατηγική, αφήνουν τη Ferrari μακριά από τον στόχο της κατάκτησης των δύο τίτλων.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φέτελ δεν μπόρεσε ούτε καν να περιορίσει τις απώλειες, μιας και η δεύτερη θέση του Μαξ Φερστάπεν στέρησε από τον Γερμανό ακόμα τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, στη μάχη του με τον Χάμιλτον για τον τίτλο. Πλέον, με το +40 στο τσεπάκι του ο Βρετανός χρειάζεται απλά να πάρει δύο βαθμούς παραπάνω από τον Φέτελ στο Σότσι σε δύο εβδομάδες από τώρα, ώστε να του αρκούν μόνο δεύτερες θέσεις για να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Κι εδώ που τα λέμε, ο Χάμιλτον είναι και ικανός να τα καταφέρει, αλλά και υπέρ το δέον τυχερός έως τώρα. Δείτε, επί παραδείγματι, τι συνέβη στη Μόντσα, όπου είχε επαφή με τον Φέτελ, όμως τετ-α-κε έκανε μόνον ο Γερμανός. Άρα θα πρέπει να κάνουν πολλές… προσευχές στο Μαρανέλο για να γυρίσει μια (διπλή) παρτίδα που δείχνει να χάνεται τούτη τη στιγμή…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς