19.1 C
Athens

Προολυμπιακό: Η Βραζιλία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για Παρίσι κι άφησε στην αναμονή την Ιταλία

Για να δοθεί το τελευταίο εισιτήριο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά έπρεπε δύο από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου να κονταροχτυπηθούν σε… τελικό στο Ρίο.

Παρά τη μέτρια παρουσία της συνολικά στη διοργάνωση, η Βραζιλία με τη δύναμη της εξέδρας και με καλύτερη τακτική επικράτησε με 3-2 της Ιταλίας και την άφησε στο «περίμενε» για το αν θα λάβει ολυμπιακό εισιτήριο. Η λογική λέει πως η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα είναι στο Παρίσι μαζί με την Αργεντινή, τη Σλοβενία και τη Σερβία αλλά όλα θα κριθούν τον επόμενο Ιούνιο.

Στο καθαρά αγωνιστικό οι Βραζιλιάνοι έκαναν πάρτι από το σέρβις σε ένα ματς με 64 λάθη συνολικά (!) ενώ έβγαλαν 62 άμυνες και είχαν πρώτο σκόρερ τον Ντάρλαν με 19 πόντους και παίκτη-κλειδί τον Ονοράτο.

Η Γερμανία στον ίδιο (1ο) όμιλο δεν είχε πρόβλημα να νικήσει με 3-0 το Κατάρ και με το απόλυτο (6/6) να επιστρέψει σε Ολυμπιάδα μετά από το 2012 ενώ ο Καναδάς του πασαδόρου του Μίλωνα Λουκ Χερ, με ανάλογο σκορ νίκησε το Μεξικό (0-3) και θα βρίσκεται στην τελική φάση.

Οι Καναδοί δεν κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους αλλά το… δώρο ήρθε από την (αδιάφορη) Βουλγαρία που νίκησε με 2-3 το Βέλγιο. Η ομάδα του Τζανίνι προηγήθηκε με 2-1 στα σετ αλλά το μπλοκ στον Ρέχερς έθεσε νοκ άουτ τους Βέλγους (21-25, 25-23, 25-21, 22-25, 13-15) που κυνηγούσαν επιστροφή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 56 χρόνια.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Γαλλία (διοργανώτρια), ΗΠΑΙαπωνία, Πολωνία, Γερμανία, Καναδάς και Βραζιλία (προολυμπιακό τουρνουά).

Οι τελευταίες πέντε ομάδες θα προκύψουν μέσα από την κατάταξη της FIVB μετά το πέρας του VNL 2024. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εθνικές από ηπείρους που δεν έχουν ομάδα στην Ολυμπιάδα (Αφρική – πιθανότατα Αίγυπτος) και στη συνέχεια στις καλύτερες χώρες βάσει ranking.

Άρα οι επιδόσεις των ομάδων και οι νίκες που θα κάνουν στο VNL του επόμενου καλοκαιριού θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κατάταξης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς