20.8 C
Athens

Μαρτίνς: «Με τέτοιες νίκες κερδίζονται τα πρωταθλήματα»

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για την αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τονίζοντας ότι πίστευε στη νίκη καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού

Κάτι παραπάνω από μια νίκη ήταν αυτή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την αντίδραση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

Η υπομονή είναι αρετή. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία πολύ δύσκολη νίκη. Θα θέλαμε να μας πείτε αν είστε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας σας και τι είναι αυτό που κρατάτε;
«Υπάρχουν πολλά από αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε. Είναι θετικά και αρνητικά. Παίξαμε με ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από ματς Εθνικών ομάδων και ήταν εμφανής η κούραση σε αρκετούς από αυτούς, γιατί είχαν παίξει δύο ματς, είχαν ταξίδια. Παίζαμε με έναν αντίπαλο που είναι έμπειρος και ποιοτικός. Δεν μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι, μας κόστισε στα πρώτα λεπτά, δεν είχαμε τον απόλυτο έλεγχο στη διάρκεια του αγώνα».

Στο δεύτερο μέρος κάπως βελτιωθήκαμε. Δεν επιτρέψαμε στον Αστέρα να δημιουργήσει ευκαιρίες. Υπήρχαν και θετικά στοιχεία όπως το ότι παλέψαμε έως το τέλος, παίξαμε με ψυχή και με την καρδιά. Το πίστεψε ότι μπορεί να τα καταφέρει και κερδίσαμε. Είναι πολύ σημαντική η νίκη. Είναι σημαντικό το ότι ακόμη και με παίκτες που είναι κουρασμένοι και δεν είναι στην καλύτερή τους μέρα, πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε. Είναι ένα δείγμα του τρόπου σκέψης μας. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν πολλές φορές την ευκαιρία να αγωνιστούν, αλλά προετοιμάζονται καλά και όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και μας βοηθούν”.

Και το πιστεύατε το ματς, και δεν το φοβηθήκατε. Είναι έτσι;
«Φυσικά και το πίστευα. Πάντα το πιστεύω. Αν δεν το πίστευα, δεν θα είχαμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό που παλεύουμε έως το τέλος και παίζουμε με την ψυχή μας. Ξέραμε ότι θα παίζαμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ο Αστέρας είχε δείξει στα προηγούμενα ματς τι αντίπαλος ήταν. Είχε χάσει με πέναλτι, ενώ μπορούσε να κερδίσει. Περιμέναμε ότι θα μας δυσκόλευε. Και τα πρωταθλήματα κερδίζονται από τέτοιες νίκες».

Γιατί πήγατε στην ίδια ενδεκάδα και δεν επιλέξατε, αφού παραδεχτήκατε ότι υπήρχε κούραση σε κάποιους διεθνείς, να κάνετε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Π.χ. σας είχαμε ρωτήσει πριν τη διακοπή για την κατάσταση του Γκιγιέρμε;
«Ξεκίνησα το ματς με την ενδεκάδα αυτή, γιατί υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που δείχνουν καταπληκτική ανταπόκριση ακόμα κι όταν είναι κουρασμένοι. Υπολογίζω όμως τους ποδοσφαιριστές που είναι ακόμη στον πάγκο. Η χρονιά είναι μεγάλη, θα έχουμε τραυματισμούς, θα έχουμε τιμωρίες και υπολογίζουμε όλους τους ποδοσφαιριστές για να μας βοηθήσουν στα ματς που έρχονται. Σήμερα μία από τις αποφάσεις μου ήταν να χρησιμοποιήσω τον Γκιγιέρμε και ο λόγος που δεν τον έβαλα, ήταν η εξέλιξη του αγώνα. Πήρα μία απόφαση να χρησιμοποιήσω μία ενδεκάδα που δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δείτε την επόμενη εβδομάδα κάποια άλλη ενδεκάδα».

Κέρδισε κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός από τον τρόπο που ήρθε αυτή η νίκη;
«Πάρα πολλά πράγματα εκτός από τους τρεις βαθμούς. Κερδίσαμε παίκτες που απέδειξαν ότι είναι εδώ και μπορούν να βοηθήσουν. Είδαμε ότι έχουμε αυτοπεποίθηση και σε βραδιές που δεν ήμαστε καλά, παίρνουμε αποτελέσματα. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Ο κόσμος έδειξε ότι μας πίστευε και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα ήταν πολύτιμος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς