24 C
Athens

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ημερομηνίες των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Τότε παίζουν κόντρα στη Μακάμπι του Κάτας οι δύο αιώνιοι του ελληνικού μπάσκετ: Τα δεδομένα για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις και η πιθανή νέα έδρα των Ισραηλινών, εφόσον συνεχιστεί για καιρό ο πόλεμος με την Παλαιστίνη

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί από το Σάββατο (7/10) ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον χώρο του αθλητισμού, με το πρωτάθλημα του Ισραήλ στο μπάσκετ να αναβάλει την πρεμιέρα του και τη EuroLeague να ανακοινώνει την αναβολή του αγώνα της Μακάμπι με την Αρμάνι για την δεύτερη αγωνιστική της.

Με τις πολεμικές συγκρούσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και να μην δείχνουν ότι θα σταματήσουν στο άμεσο μέλλον, γίνεται ήδη κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τις επόμενες αναμετρήσεις της Μακάμπι στην Ευρώπη, που τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται επίσης στον… αέρα.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, πάνω από 600 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο “αιώνιοι” του ελληνικού μπάσκετ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν να αγωνιστούν μέσα στον επόμενο μήνα με τη Μακάμπι και αμφότεροι αναμένουν εξελίξεις για το αν θα γίνουν τα παιχνίδια και σε ποια έδρα.

Ήδη γίνεται κουβέντα ώστε η Μακάμπι να μεταφέρει την έδρα της σε άλλη χώρα, με την Παρτιζάν να της στέλνει ανοιχτή πρόσκληση να αγωνιστεί στο Βελιγράδι, ωστόσο κάτι επίσημο δεν έχουμε ακόμη.

Ο Παναθηναϊκός βάσει προγράμματος παίζει με την ισραηλινή ομάδα στις 20 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός στις 14 Νοεμβρίου, όταν υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ, που στο σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω πολέμου.

Αναλυτικά

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 20/10

Μακάμπι – Ολυμπιακός 14/11

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς