23.2 C
Athens

Τζένοα – Μίλαν 0-1: Απόδραση από τη Γένοβα με ήρωα Πούλισικ και μόνοι στην κορυφή οι Ροσονέρι

Με μεγάλο ήρωα τον Κρίστιαν Πούλισικ, η Μίλαν πέρασε από την έδρα της Τζένοα με 0-1 και έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Οι Ροσονέρι ξετύλιξαν το δώρο της Ίντερ που έμεινε νωρίτερα στο 2-2 με την Μπολόνια και με χρυσό σκόρερ τον Πούλισικ βρίσκονται πλέον μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς.

 

Το παιχνίδι δεν κυλούσε καλά για τη Μίλαν, με την Τζένοα να αμύνεται φανταστικά και να κρατάει σχεδόν άνετα τον βαθμό στα χέρια της. Ωστόσο ένας λάθος στην άμυνα στο 87ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Κρίστιαν Πούλισικ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ για το 0-1.

O Αμερικανός δείχνει αναγεννημένος στη Μίλαν, καθώς αυτό ήταν το 8ο τέρμα του σε 8 εμφανίσεις στη Serie A και το πιο… γλυκό έως τώρα αφού οδήγησε την ομάδα του μόνη στην πρώτη θέση.

Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να καταστραφούν όλα για τη Μίλαν, αφού ο Μενιάν έκανε ένα… ανόητο φάουλ εκτός περιοχής και αποβλήθηκε. Τη θέση του ανέλαβε ο Ολιβιέ Ζιρού αφού οι Ροσονέρι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους. Ο Γκούντμουντσον ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.

Οι αποβολές δεν τελείωσαν εκεί, αφού ο τερματοφύλακας της Τζένοα, Μαρτίνεθ, ανέβηκε στην περιοχή της Μίλαν. Εκεί δεν κατάφερε να γίνει ήρωας, αλλά έκανε μάλιστα και φάουλ το οποίο οδήγησε στην αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το… τρελό αυτό διάστημα των καθυστερήσεων δεν έκρυβε άλλες εκπλήξεις και η Μίλαν πανηγύρισε το σπουδαίο τρίποντο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς