21.7 C
Athens

LEN Euro Cup: Ήττες στις λεπτομέρειες για Πανιώνιο και Απόλλωνα

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Πανιώνιος στον Δ’ Όμιλο του Euro Cup, καθώς ηττήθηκε με 13-12 από την Ορτίτζια στις Συρακούσες σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά δε κατάφερε η ομάδα της Νέας Σμύρνης να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Πλέον το συγκρότημα του Κώστα Δήμου στρέφει την προσοχή του στην επίσης δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στην Πρίμορατς Κότορ (19/10) στο Μαυροβούνιο.

Οι Ιταλοί πήραν μεγάλο προβάδισμα από το ξεκίνημα (προηγήθηκαν και με τρία γκολ 7-4), ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 9-9 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά η Ορτίτζια ήταν πιο αποτελεσματική στην τελευταία περίοδο.

ΟΡΤΙΤΖΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 13-12

Οκτάλεπτα: 3-1, 4-3, 2-5, 4-3.

Λύγισε και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (και στο γκολ) 12-11 ο Απόλλων Σμύρνης, στην πρεμιέρα των ομίλων του Euro Cup Ανδρών, από την ιταλική Σαβόνα, το Σάββατο (7/10) το απόγευμα στο Σεράφειο κολυμβητήριο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5-3 δυο λεπτά πριν το τέλος του 2ου οκταλέπτου. Ωστόσο το ματς ήρθε στα ίσια μέχρι και την λήξη του 3ου οκταλέπτου. Στο 4ο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί την Σαβόνα, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν τον αγώνα. Δικαιολογημένα τα παράπονά της από την διαιτησία σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.

Ο 39χρονος Πιέτρο Φιλιόλι με γκολ στον παραπάνω προβάδισμα 11-9 στην ιταλική ομάδα, όμως ο Τρούλος με γκολ στον παραπάνω (2:44), έδωσε νέα ελπίδα στον Απόλλωνα. Όμως, η τεράστια αξία του Φιλιόλι φάνηκε σε κρίσιμο σημείο, με σουτ από την περιφέρεια έφερε τη Σαβόνα στο συν 2 (12-10), στο 1:37 πριν από τέλος.

Ο Χονδροκούκης με γκολ στον παραπάνω μείωσε σε 12-11 (00:45), όμως το σουτ από τον Μπογκτάνοβιτς οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, κόπηκε στο διπλό μπλοκ των παικτών της Σαβόνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΣΑΒΟΝΑ 11-12

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 2-3, 4-5.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 2, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι 2 , Χονδροκούκης 3, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Τόττης 1, Σολανάκης, Καβουσανός.

ΣΑΒΟΝΑ (Αλμπέρτο Αντζελίνι): Νικόζια, Ρόκι, Πατσαλίεφ 3, Φιλιόλι 2, Βάβιτς 2, Ρίτσο, Ουρμπινάτι, Μπρούνι 4, Μπραγκαντίνι, Γκουίντι, Έρντελι 1, Ντα Ρολντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς