18.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Ούιπεστ 15-8: Ερυθρόλευκο τσουνάμι και δήλωση προθέσεων από την πρεμιέρα

Με κορυφαία τη Νικόλ Ελευθεριάδου, τα θρυλικά κορίτσια «βούλιαξαν» την Ούιπεστ και έγιναν από την πρεμιέρα το φαβορί για την απευθείας πρόκριση στο Final Four του LEN Champions League

Γίνεται από την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του LEN Champions League να μπουν οι βάσεις για πρόκριση σε Final Four; Για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού η απάντηση είναι καταφατική.

Οι Ερυθρόλευκες «βούλιαξαν» την Ούιπεστ στο Παπαστράτειο (15-8) για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου και έβαλαν τις βάσεις για την πρώτη θέση που οδηγεί στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η κάτοχος του Euro Cup μαζί με τον Ολυμπιακό αποτελούν τα φαβορί στον όμιλο όπου υπάρχουν επίσης η Βουλιαγμένη και η Μεντιτεράνι (σε αυτό το ματς ο ΝΟΒ επικράτησε στον Λαιμό με 14-9).

Για τρίτη διαδοχική χρονιά στο Παπαστράτειο, ο Ολυμπιακός επικρατεί της ουγγρικής ομάδας και στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη στις 21 Οκτωβρίου (18:00) στο ίδιο κολυμβητήριο.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα από το πέναλτι της Πάνα (7:46), έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 6-0 και έχτισε ένα σημαντικό προβάδισμα πέντε τερμάτων (6-1).

Η Ούιπεστ έκανε να σκοράρει το δεύτερο γκολ της περισσότερα από 10′ και ο Ολυμπιακός με τη σπουδαία άμυνά του και πλουραλισμό στην επίθεση (έξι διαφορετικές σκόρερ με πρώτη τη Νικόλ Ελευθεριάδου που πέτυχε πέντε γκολ) έφτασε στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΥΙΠΕΣΤ 15-8

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-1, 3-2, 3-3, 4-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Τριχά 3, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 1, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μπένζουρ): Μαγκιάρι, Αουμπέλι, Ματσάι, Χάιντου, Λεντβάι 2, Βάρο 1, Μπάξα, Τίμπα 3, Σεγκέντι, Ριμπάνσκα 1, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Γκολοπέντσα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς