24 C
Athens

Δεκάδες νεκροί, όμηροι και εκατοντάδες τραυματίες από την ξαφνική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Σε εξέλιξη είναι η μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια που εξαπέλυσε σήμερα, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ το Ισραήλ απάντησε -πριν από λίγη ώρα- με βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Καθώς οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε όλο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είναι σε πολεμική ετοιμότητα, με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας και να εγκρίνει την επιστράτευση μεγάλου αριθμού εφέδρων.

Τουλάχιστον 22 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες και οι όμηροι.

Ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συγκρούσεις μεταξύ ομάδων Παλαιστίνιων μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ.

Επίσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων καθώς και ενόπλους πάνω σε τζιπ να κινούνται στην ύπαιθρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς