19.1 C
Athens

Ντιναμό – Ολυμπιακός 6-19: Θρυλική επίδειξη δύναμης στην Τιφλίδα

Οι Ερυθρόλευκοι σάρωσαν με 9 διαφορετικούς παίκτες και 19 γκολ την Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία κάνοντας το 2/2 στο φετινό LEN Champions League

Επίδειξη δύναμης στην Τιφλίδα για τον Ολυμπιακό που έκανε το 2/2 στον 2ο όμιλο του LEN Champions League σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην ευρωπαϊκή σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι ισοπέδωσαν την Ντιναμό (6-19) και διατήρησαν το προβάδισμα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση.

 

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν παρά την απουσία του τραυματία Βάμος ήταν καταιγιστική σε άμυνα κι επίθεση με το 0-6 στο πρώτο οκτάλεπτο να αποτυπώνει και την εικόνα του αγώνα.

Οι Γεωργιανοί έσπασαν το ρόδι στο σκοράρισμα μετά από εννέα αγωνιστικά λεπτά, οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν τον εξαιρετικό τους ρυθμό και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με 13 γκολ διαφορά και εννέα διαφορετικούς σκόρερ (μόνο οι Δερβίσης και Μπούσλιε δεν βρήκαν δίχτυα).

 

Από τέσσερα γκολ πέτυχαν οι Φουντούλης και Νικολαΐδης (πρώτοι σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους), με τον Ολυμπιακό να βρίσκει τα 19 τέρματα σε 34 τελικές προσπάθειες.

Η επόμενη ευρωπαϊκή υποχρέωση του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου στη Γένοβα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο που αποτελεί και το φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-19

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-6, 3-4, 1-3, 2-6

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Αχβλεντιάνι 1, Τζικιτσιαρένκα 1, Τκεσελασβίλι, Βαπένσκι 2, Βλάχοβιτς, Τάνκοσιτς, Ιμναϊσβίλι 1, Μαγκρακβελίτζε, Τζακάγια, Πγέσιτσαβ 1, Γκβετάτζε, Ραζμάτζε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 2, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Γούβης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 2, Νικολαΐδης 4, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς