22.9 C
Athens

Γιάννης Γιαννάκης: Τον Κόκκαλη στον Ολυμπιακό τον έφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης κι όχι το αντίθετο

Ο πολύ στενός συνεργάτης τού «Ξανθού», Γιάννης Γιαννάκης αποκάλυψε μια ιστορία που δεν ήξερε πολύς κόσμος κι αφορά το παρασκήνιο της απόφασης του Σωκράτη Κόκκαλη να μπει στον Ολυμπιακό

«Ο Ιωαννίδης έφερε τον Κόκκαλη στον Ολυμπιακό κι όχι το αντίθετο».

Αυτό αποκάλυψε ο πολύ στενός συνεργάτης τού «Ξανθού», Γιάννης Γιαννάκης μιλώντας στην εκπομπή του Καναλιού Ένα 90,4, εξιστορώντας μια ιστορία που δεν ήξερε ο πολύς κόσμος.

«Ο αναγεννητής της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου ήταν ένας και μοναδικός, ο Γιάννης Ιωαννίδης. Δεν υπάρχει κανείς άλλος. Θα το πω εδώ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά για να το ξέρει ο κόσμος του Ολυμπιακού, και εάν δεν είναι αλήθεια ας το διαψεύσει ο Σωκράτης Κόκκαλης» τόνισε ο κ. Γιαννάκης και πρόσθεσε:

«Τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό τον έφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης κι όχι το αντίθετο. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι που ήταν τότε δίπλα στον πρόεδρο.

Ο Ιωαννίδης συνάντησε τον Σωκράτη Κόκκαλη σε μία κοινωνική εκδήλωση κι άρχισαν να μιλούν για την ομάδα. Του είπε το περίφημο: «Εσύ χορηγός θα πρέπει να είσαι μόνο στον Ολυμπιακό», αφού δεν υπήρχαν ιδιοκτησίες στο μπάσκετ.

Συζητώντας του εξήγησε πως «εγώ ως Ιωαννίδης όταν πάω να ψαρέψω, ξοδεύω για δόλωμα ένα «Χ» ποσοστό του μισθού μου. Αφού εσύ είσαι τόσο πλούσιος, τότε η χορηγία σου στον Ολυμπιακό θα πρέπει να είναι ανάλογη του μεγέθους του συλλόγου».

Κλείνοντας την εξιστόρηση της συνάντησης Κόκκαλη – Ιωαννίδη ο πρώην Team Manager των “ερυθρολεύκων” είπε:

«Ο Σωκράτης Κόκκαλης πείστηκε, λοιπόν, μέσα σ’ ένα βράδυ από τον Γιάννη Ιωαννίδη ν΄ αναλάβει το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Τη μία ημέρα πήρε ο Κόκκαλης την ομάδα και την άλλη έφερε προπονητή τον Ιωαννίδη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς