21 C
Athens

Ολυμπιακός: Η κομβική απουσία του Φρέιρε, ο μαχητής Έσε και η ποιότητα του Φορτούνη

Το άλυτο -για την ώρα- πρόβλημα του Ολυμπιακού κάθε φορά που λείπει ο Φρέιρε από την ενδεκάδα και η μεσοεπιθετική ποιότητα που ξεχειλίζει

Ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα χέρια του μια πολύ σημαντική νίκη στη Σερβία κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα, έχοντας σε άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι αρκετά προβλήματα στην άμυνα, τη στιγμή που η επίθεση πετούσε σπίθες χάρη στην όρεξη του Ποντένσε, την ποιότητα του Φορτούνη και την κλάση του Μασούρα.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν άκρως αποτελεσματικοί στην επίθεση, αφού πέτυχαν δύο γκολ έχοντας 2,1 xGoals και γενικότερα είχαν σωστές επιλογές στο επιθετικό τους τρίτο, άκρα που απειλούσαν σε κάθε ευκαιρία (Μασούρας – Ποντένσε) κι έναν Φορτούνη που έκοβε και έραβε στον άξονα.

Στην άμυνα όμως, είχαν ξανά χτυπητές αδυναμίες τις οποίες οι Σέρβοι βρήκαν και χτύπησαν. Χάθηκαν αρκετά μαρκαρίσματα, με τους Ντόη και Ρέτσο να μη βρίσκουν συνοχή, ενώ φανερό ήταν το πρόβλημα και στις αλληλοκαλύψεις.

 

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μη δέχθηκε πολλές κλασικές ευκαιρίες αλλά όταν ερχόταν η απειλή δεν είχε την αντίδραση που έπρεπε και ήταν εμφανής η απουσία του Φρέιρε, που οπότε λείπει από την ενδεκάδα κάτι πάει λάθος μέχρι τώρα στη σεζόν.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ήταν ευχαριστημένος από τη χθεσινή αντίδραση της ομάδας του μετά το 0-2, καθώς για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα θητεία του στον Πειραιά την είδε να χάνει τη συνοχή της, αλλά και το μυαλό της, έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί υπέρ της προβάδισμα.

 

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε μια τέτοια ειδική συνθήκη για πρώτη φορά στη σεζόν, δεν αντέδρασε σωστά και οφείλει να βρει άμεσα τις λύσεις κυρίως στην αμυντική του λειτουργία για να προχωρήσει με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση ενόψει της ακόμα πιο δύσκολης συνέχειας σε τρεις διοργανώσεις.

Υ. Γ. Σε ακόμη ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ως βασικός ο Έσε ήταν εξαιρετικός και σχεδόν αλάνθαστος με 84% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, 6 κερδισμένες μονομαχίες, μόλις δύο λάθη και γενικότερη συνέπεια στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δένει ιδανικά με τον Μαντί Καμαρά στα χαφ και έχει αποδείξει πως η φανέλα βασικού του αξίζει απόλυτα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς