21 C
Athens

Νίκησε την Παλμέιρας στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Libertadores η Μπόκα Τζούνιορς

Η Μπόκα Τζούνιορς προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, επικρατώντας της Παλμέϊρας με 4-2 στα πέναλτι (κ.α. 1-1) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση -για έβδομη φορά στην Ιστορία της- στις 4 Νοεμβρίου, με αντίπαλο την Φλουμινένσε.

Μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα, στο Μπουένος Αϊρες, ο Ουρουγουανός επιθετικός, Εντινσον Καβάνι ήταν ο πρωταγωνιστής του δεύτερου ημιτελικού, καθώς στο 23ο λεπτό πέτυχε το γκολ της Μπόκα, αλλά έχασε το πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για την ομάδα του.

Με την πρόκριση αυτή, η Μπόκα Τζούνιορς «απέτρεψε» έναν τέταρτο διαδοχικό «βραζιλιάνικο τελικό» στην διοργάνωση, που είναι η αντίστοιχη του Champions League για την Νότια Αμερική. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίσθηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς στο 66` αποβλήθηκε ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόχο, ενώ η Παλμέιρας έφθασε στην ισοφάριση στο 73ο λεπτό με τον Πικέρεθ.

Κάτοχος του τίτλου το 1977, το 1978, το 2000, το 2001, το 2003 και το 2007, η Μπόκα Τζούνιορς θα επιδιώξει να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ιντεπεντιέντε, κατόχου επτά τροπαίων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς