18.2 C
Athens

Αποφυλακίστηκε ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στα 82 του χρόνια • Εκκρεμούσαν σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις για οφειλές στο ΙΚΑ και μη καταβολή δεδουλευμένων

Αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα από τις φυλακές της Κω, ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος, μετά από φυλάκιση μερικών ημερών στο σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού.

Ο 82χρονος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, συνελήφθη στις 14 Ιουνίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, όπου είχε πάει να δώσει το «παρών» για κάποιες παλιές του υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί, αφού τον ενημέρωσαν ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 22.500 ευρώ για παραβάσεις σχετικές με τη Νομοθεσία περί κοινωνικής ασφάλισης, για μη καταβολή δεδουλευμένων, τον οδήγησαν στη συνέχεια στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, ο οποίος διέταξε τη φυλάκισή του στην Κω.

Ο 82χρονος οδηγήθηκε την περασμένη Τρίτη στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κω και μετά από παραμονή μερικών ημερών, τελικά αποφυλακίστηκε.

Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» είχε δηλώσει πτώχευση πριν από πέντε χρόνια και είχε αναστείλλει την έκδοση του φύλλου. Στη συνέχεια, δούλεψε για ένα διάστημα στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ λίγο μετά αποσύρθηκε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς