18.9 C
Athens

Ρίγη συγκίνησης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον αιώνιο Γιάννη Ιωαννίδη

Συγκίνηση και θαυμασμός στο αντίο του σπουδαίου Γιάννη Ιωαννίδη: Στη Βούλα βρέθηκε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, με Μπαρτζώκα, Παπανικολάου και Π. Αγγελόπουλο να εκπροσωπούν την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Θα σ’ αγαπάμε για δυο ζωές, Ιωαννίδη Γιάννη…

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο και αιώνιο Γιάννη Ιωαννίδη είπαν συγγενείς, φίλοι και μεγάλα μπασκετικά πρόσωπα το μεσημέρι της Παρασκευής (5/10) στη Βούλα, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του, για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν στην κηδεία του που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (6/10) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο «ξανθός», ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη και του Ολυμπιακού τη δεκαετία του ’80 και του ’90, άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από μάχη με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια. Ο Γιάννης Ιωαννίδης αν και είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και συνέδεσε το όνομά του με τον Άρη έμενε μόνιμα στην Αθήνα μαζί με την σύζυγό του και την κόρη τους.

Στις 12 ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν οι δικοί του άνθρωποι και όσοι τον θαύμαζαν που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει η κηδεία.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγός του, Γιούλα Γκιουζελοπούλου μαζί με την κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε υποβασταζόμενη στην εκκλησία της Βούλας λέγοντας προς τους δημοσιογράφους πως είναι «πολύ προσωπικές στιγμές».

To «παρών» δίνουν στην εκκλησία της Βούλας και οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, βρέθηκε επίσης εκεί και δήλωσε για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμά του στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Το πέρασμά του ήταν τουλάχιστον πάρα πολύ έντονο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς