21.8 C
Athens

Μυθικός Γκρόζερ, η Γερμανία κατασπάραξε Βραζιλία και Ιταλία μέσα σε 17 ώρες και βλέπει Ολυμπιακούς Αγώνες

Τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλά και τίποτα δεν είναι αδύνατο: Βραζιλία και Ιταλία ήταν στη θεωρία τα δύο μεγάλα φαβορί για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τον 1ο όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η Γερμανία ήρθε να διαψεύσει κάθε προγνωστικό πετυχαίνοντας κάτι που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της.

Αφού πρώτα κέρδισε την οικοδέσποινα Βραζιλία με ανατροπή και καθαρό σκορ (1-3), έριξε στο καναβάτσο και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με 1-3 και έφτασε τους 12 βαθμούς στον όμιλο ανεβαίνοντας στην κορυφή (οι δύο πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για Παρίσι) και αφήνοντας δεύτερους τους Ιταλούς (στο -3).

Με τρία παιχνίδια να απομένουν κόντρα σε αντιπάλους που είναι στα μέτρα της (Τσεχία, Κατάρ, Ουκρανία), η ομάδα του Μίχαλ Βινιάρσκι ενδεχομένως να χρειαστεί απλώς μια νίκη για να επιστρέψει σε Ολυμπιάδα μετά από 12 χρόνια και να καταγράψει την 5η συμμετοχή της σε επίπεδο βόλεϊ ανδρών.

Όσο για το πώς μπόρεσε να φτάσει σε δύο διαδοχικούς θριάμβους μέσα σε περίπου 17 ώρες; Την απάντηση δεν τη δίνουν μόνο τα 23 μπλοκ συνολικά και οι 102 άμυνες (αδιανόητα ποσοστά ενέργειας στο τάραφλεξ) αλλά και ο Γκιόργκι Γκρόζερ.

Ο θρυλικός διαγώνιος αφού σημείωσε 27 πόντους (22/43 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ) απέναντι στη Βραζιλία, πέτυχε άλλους 31 (27/43 επ., 1 άσος, 3 μπλοκ) κόντρα στην Ιταλία και στα 39 του έδειξε πιο πεινασμένος από ποτέ να βρίσκεται στο Παρίσι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς